Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inauguratie bijzonder hoogleraar Histocompatibiliteit

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit Maastricht
Wetenschapsagenda maart 2001

Inauguratie mw. prof.dr. P.M. van den Berg-Loonen, Bijzonder hoogleraar Histocompatibiliteit en Immunogenetica in de Faculteit der Geneeskunde.
Typeren op niveau
Vrijdag 16 maart, 16.30 uur.

Ella M. van den Berg-Loonen studeerde biologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen met als hoofdvak humane genetica. Van 1971-1982 was zij werkzaam bij het Centraal Laboratorium voor de Bloedtransfusie- dienst van het Nederlands Rode Kruis als hoofd van het laboratorium Weefseltypering onder leiding van Prof.dr. J.J. van Loghem en Prof.dr. C.P. Engelfriet. Aldaar promoveerde zij in 1977 op een proefschrift getiteld "HLA: zij zich bij het Maastrichtse transplantatie-centrum. Zij werd hoofd van het nieuw op te starten laboratorium Weefseltypering, dat in 1992 als eerste azM-laboratorium een internationale accreditatie in ontvangst nam. Het onderzoek van de afdeling betreft enerzijds de bestudering van het HLA-systeem in zijn meest uitgebreide polymorfisme en anderzijds de humorale immuniteit binnen de transplantatiegeneeskunde. Naast het aansturen van haar afdeling vervult zij vele nationale en internationale bestuurlijke functies.

Noot voor de pers
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2671/3084/2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 2127 5612. Mailto:pers@voorlichting.unimaas.nl.
De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie