Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pieter van Vollenhoven bezoekt Pianola Museum te Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

16/03/01 Werkbezoek mr. Pieter van Vollenhoven aan Pianola Museum te Amsterdam

Mr. Pieter van Vollenhoven legt op 16 maart 2001 s middags een werkbezoek af aan het Pianola Museum in Amsterdam. De heer Van Vollenhoven is voorzitter van het Comité van Aanbeveling van het museum. Tijdens zijn werkbezoek zal Mr. Pieter van Vollenhoven zich laten rondleiden en op de hoogte laten stellen van de stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen van het museum.

Het Pianola Museum toont verschillende modellen van piano's en vleugels waar een systeem is ingebouwd dat een geheel automatische weergave geeft (de pianola) van het pianospel van toonaangevende musici. Het spel van veel pianisten en componisten werd vastgelegd op muziekrol. Het museum bezit 20.000 muziekrollen en de bezoekers kunnen in het museum behalve kijken ook luisteren naar verschillende concerten.

De heer Van Vollenhoven treedt regelmatig als pianist op, samen met Louis van Dijk, ten behoeve van de Stichting Slachtofferhulp.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie