Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nijmegen kan Actieprogramma Cultuurbereik starten

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Nijmegen krijgt groen licht voor uitvoering Actieprogramma Cultuurbereik

De gemeente Nijmegen heeft van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) toestemming gekregen het Actieprogramma Cultuurbereik 2001-2004 uit te voeren. Dit actieprogramma wordt ook financieel ondersteund door het ministerie. Gemeente en Rijk stellen voor het lopende jaar een bedrag van f200.000,-- beschikbaar. Voor de jaren 2002 t/m 2004 is in totaal tenminste één miljoen gulden gereserveerd.

De realisatie van het Actieprogramma Cultuurbereik 2001-2004 is een wezenlijk onderdeel van de Nijmeegse cultuurvisie. De minister van OCW vindt het actieprogramma een interessante samenwerking in de voortdurende vernieuwing van de beleidsontwikkeling met betrekking tot het cultuurbereik.
In de gemeentelijke cultuurvisie 'Cultuur aan de Waal' zijn onder de noemers 'verbreding, verankering, verbinding en doorstroming' de richtinggevende kaders geschetst voor de ontwikkeling van het culturele klimaat in Nijmegen.

In het Actieprogramma ligt het accent op het vergroten van cultuurbereik onder jongeren en allochtonen. Dit kan bereikt worden door jongeren en allochtonen te laten deelnemen aan het culturele aanbod en hen actief te betrekken bij de totstandkoming en uitvoering van het aanbod.
Het Actieprogramma Cultuurbereik geeft ruim baan aan culturele diversiteit. Dit betekent onder andere het verbeteren van kunsteducatie, het leggen van verbindingen tussen amateurkunst en professionele kunst, het samenbrengen en integreren van verschillende kunstdisciplines, het leggen van verbindingen tussen commerciële en gesubsidieerde kunst en het bevorderen van kunst in de wijken. Het Actieprogramma is ook gericht op het verbeteren van de toegankelijkheid van kunst; zoeken naar nieuwe doelgroepen, kunst op onverwachte plekken en meer kunst in openbare ruimten. Regelmatige evaluaties en debatten van en over het Actieprogramma moeten de komende vier jaar bijdragen aan vernieuwend cultureel beleid.

Instellingen, verenigingen en organisatie kunnen voor dit jaar, tot 7 mei, een projectsubsidie aanvragen die moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze zijn geformuleerd in de folder 'Actieprogramma Cultuurbereik 2001-2004' die verkrijgbaar is bij onder meer het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis, de filialen van de Openbare Bibliotheek, wijkcentra en filialen van welzijnsorganisatie Tandem.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie