Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: onder invloed en te hard

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 16-03-2001 Politieberichten van 15/3 (13.00 uur) t/m 16/3 (07.00 uur)

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 14.15 uur werd op de Leendert Sinnemastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Zeewolde bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 435 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tevens bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Nijega: snelheid
Donderdag omstreeks 16.00 uur werd op de Rijksweg N 31 onder Nijega een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Harlingen, reed met een snelheid van 156 kilometer per uur, terwijl aldaar een maximumsnelheid gold van 100 kilometer per uur. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Drachten: lokaalvredebreuk
Donderdag omstreeks 16.10 uur wilde een 57-jarige inwoner van Leeuwarden een winkel aan de Noordkade niet verlaten. De man viel het winkelende publiek lastig en het personeel van de winkel verzocht de man de winkel te verlaten. Hieraan gaf hij geen gevolg, waarna de politie werd gebeld. Nadat nog twee keer was gevorderd om de winkel te verlaten, werd de man aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal op gemaakt ter zake lokaalvredebreuk. Daarna werd de verdachte weer in vrijheid gesteld

Drachten: verkeerstremming
Donderdag omstreeks 15.45 uur kreeg een drie-assige kraan een klapband op het viaduct van de afslag Drachten van de Rijksweg A7. De kraan was van een bedrijf uit Drachten. Door de klap (8 bar druk) werd een deel van de luchtleiding weggeslagen, waardoor de remmen blokkeerden en met de kraan niet meer gereden kon worden. Het verkeer moest ter plaatse worden omgeleid. Een monteur van het bedrijf kwam ter plaatse. Toen de serviceauto stilstond, zag de monteur rook onder de motorkap van de auto vandaan komen. Het bleek dat het motorcompartiment, vermoedelijk door kortsluiting, in de brand stond. Met een poederblusser uit de politiewagen werd de brand zoveel mogelijk geblust, waarna de inmiddels ter plaatse gekomen brandweer de zaak overnam. Door de monteurs van het bedrijf werd de zaak verder geklaard en kon na ongeveer 2 uur de stremming worden opgeheven. Door de werkzaamheden ontstond op de Rijksweg een file, die nadat de werkzaamheden waren beëindigd snel was opgelost.

Leeuwarden: bedreiging
Donderdag omstreeks 15.00 uur vond een bedreiging plaats bij een stomerij aan de Voorstreek. Een klant, een 29-jarige inwoonster uit Leeuwarden, was niet tevreden over stomen van een dure trui. De trui was bleker geworden en in overleg met de stomerij was de trui daarop gekleurd. Ook dit was in de ogen van de klant niet in orde. De klant wilde de trui vergoed hebben, hetgeen door de stomerij werd geweigerd. In de winkel heeft de vrouw nog met de fabriek gebeld en deze raadde haar aan het geschil via de klachtencommissie te regelen. Hierop belde de vrouw een man (vermoedelijk een vriend), die ter plaatse kwam. Deze man heeft daarop de medewerkster van de stomerij, een 59-jarige inwoonster van Leeuwarden, en een toevallige klant, een 52-jarige inwoonster uit Leeuwarden, bedreigd. De medewerkster en de klant mochten de winkel niet verlaten en ook de politie mocht niet gebeld worden. Er moest geld op tafel komen en anders zouden vernielingen worden aangericht. Tevens werden dreigementen geuit. Nadat de bedreigingen waren geuit, verliet de man de stomerij, waarna de politie kon worden gebeld. De personalia van de man is bij de politie bekend en hij moet nog worden gehoord. Het personeel van de stomerij heeft aangifte gedaan.

Wolvega: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 14.40 uur vond op de Hoofdstraat West een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 20-jarige inwoonster van Noordwolde, kreeg pijn in haar rechterknie, waarna zij misselijk werd en haar bewustzijn verloor. Zij kwam vervolgens met haar auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto werd zwaar beschadigd weggesleept.

Sneek: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 19.20 uur reed een bestuurster van een personenauto, een 62-jarige inwoonster van Sneek, over de Westhemstraat. Zij kwam uit de richting Stadsrondweg en sloeg linksaf de Boetsstraat in. Toen zij afsloeg, stak plotseling zonder uit te kijken een fietser, een 11-jarige jongen uit Sneek, de weg over. De fietser voerde geen verlichting. De jongen botste tegen de auto en kwam vervolgens op het wegdek terecht. De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 21.00 uur werden bij een winkel aan de Nieuwestad twee vrouwen op heterdaad betrapt bij het wegnemen van drie broeken. De vrouwen, te weten twee 19-jarige inwoonsters van Leeuwarden werden door het beveiligingspersoneel aangehouden. De vrouwen werden overgebracht naar het bureau. Twee broeken werden beschadigd (schadebedrag f 179,90), zodat deze niet meer verkocht kunnen worden. Een 31-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan. Tegen de twee vrouwen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden; inbraak woning
Donderdag tussen 08.30 en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Pieter Stuyvesantweg. Via `hengelen` kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een televisie, een videorecorder een ongeveer 100 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Hoornsterzwaag: onder invloed
Donderdag omstreeks 20.50 uur werd op de Twitelderreed een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Hoornsterzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 490 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Drachtstercompagnie: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op de Scheiding een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Drachtstercompagnie, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 330 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Gorredijk: vernieling ruit
Vrijdag omstreeks 01.20 uur werd op het Doalhof een 57-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man was onder invloed. De man was gewond aan zijn hand. De man wilde de woning van een familielid binnen om daar de nacht door te brengen. De toegang tot de woning werd hem geweigerd, waarna hij een ruit van de voordeur vernielde. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Deze verdachte was eerder ook al aan het bureau geweest in verband met het feit dat hij een winkel aan de Noordkade te Drachten niet wilde verlaten.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie