Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: inbreker op heterdaad betrapt

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 16-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 16 maart 2001

Dagelijkse berichten

Hoogezand: inbreker opgepakt
Naar aanleiding van een inbraakalarm ging de politie donderdagnacht naar een groetenzaak in Gorecht Oost toe. Ter plaatse troffen de agenten binnen de hekken van de zaak een 26-jarige man uit Hoogezand aan die in het bezit was van een breekijzer. Bij zijn aanhouding bekende hij in de winkel te hebben ingebroken. Van de zaak was de achterdeur op grove wijze geforceerd. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Froombosch: twee honden in beslag genomen
Honden die al enige dagen blaften waren voor buurtbewoners aanleiding om de politie te waarschuwen om eens te kijken in een woning aan de Ruitendwarsstraat in Froombosch. In de woning troffen de agenten twee honden aan die enkele dagen zonder verzorging hadden doorgebracht. De beesten werden in beslag genomen en tegen de eigenaar, die nog niet getraceerd is, wordt proces-verbaal opgemaakt. De honden zijn ondergebracht bij een opvangadres en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is ingelicht.

Hoogezand: man (31) meldt zich na bedreiging met vuurwapen Een 31-jarige man uit Hoogezand meldde zich donderdagmiddag bij het politiebureau in Hoogezand met de mededeling dat hij kort daarvoor op de Rembrandtlaan in die plaats was bedreigd met een vuurwapen. De politie die direct polshoogte ging nemen kon op de kruising van de Kerkstraat/ Troelstralaan twee mannen (28 en 29) uit Hoogezand in een auto aanhouden op verdenking van de bedreiging. De politie heeft op de plaats van het incident onderzoek ingesteld naar eventuele sporen. Het is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk is geschoten. De twee aangehouden mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Winschoten: hash in beslag genomen
Bij een controle van een Duitse auto die geparkeerd stond in de Gaslaan trof de politie bij een 25-jarige man uit Papenburg een kleine 100 gram hasj aan. De man werd aangehouden en kreeg na overleg met justitie een schikkingsvoorstel van f 500.- . Nadat het bedrag betaald was werd de man op vrije voeten gesteld. De softdrugs bleven achter op het bureau.

Ter Apel: man (23) ingesloten voor Duitse justitie Een 23-jarige man uit Georgië die zich donderdag meldde bij het Aanmeldcentrum in Ter Apel voor asiel bleek bij controle gezocht te worden door de Duitse justitie. De man wordt ervan verdacht samen met een landgenoot een doodslag/moord gepleegd te hebben begin maart in het Duitse Furth. Hij is ingesloten voor de Duitse autoriteiten.

Bedum: jongen(14) bedreigt moeder met mes
De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Noordwolderweg in Bedum een 14-jarige jongen aangehouden die zijn 37-jarige moeder bedreigd had met een broodmes,. De jongen had ruzie gekregen om het gebruik van en mobiele telefoon en was agressief geworden. Hij pakte een mes en bedreigde zijn moeder. De jongen bekende ter plekke het feit en is meegenomen door de politie. De problemen in het gezin spelen al langer en hulpverlening is ingeschakeld.

Leek: andere stenen hond boven water
Naar aanleiding van perspublicaties woensdag over de verdwijning van een wit stenen beeld van een hond aan het Molenkanaal kreeg de politie informatie dat er een stenen beeld in de Wethouder Iwe Huth in Leek stond. Na onderzoek en verificatie bij de eigenaresse van het gestolen beeld bleek dit een ander beeld te zijn. Het aangetroffen beeld stelt een zittende boxer voor terwijl het gestolen beeld een bulldog voorstelt. Mensen die een wit beeld, voorstellende een zittende boxer, missen kunnen zich in verbinding stellen met de politie in Leek op telefoonnummer, 0900 8844.

Groningen: man aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie donderdagnacht een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man gedroeg zich aanhoudend vervelend naar personeel en andere bezoekers. Daarop werd hem de deur gewezen en tevens de toegang voor een jaar ontzegd. Hij weigerde echter weg te gaan. Ook na de komst van de politie bleef de man zich agressief gedragen. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden.

Groningen: bromfietser gewond
Een 24-jarige bromfietser uit Groningen is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wilhelminakade in Groningen. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn bromscooter. Hij kwam in de berm terecht en ging onderuit. De man liep diverse verwondingen op waaronder hoofdletsel. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en opgenomen. In het ziekenhuis is een bloedproef genomen ter vaststelling van het alcoholpromillage. De brommer is door een kennis van het slachtoffer veiliggesteld.

Groningen: meisje geslagen
Zonder enige aanleiding is donderdagavond een 16-jarig meisje uit Groningen mishandeld aan de Zonnelaan in de Stad. De vrouw liep in de richting van de Antaresstraat toen ze werd aangeroepen door een haar onbekende, ongeveer 40-jarige, man. Ze reageerde niet en nadat ze de man was gepasseerd werd ze plotseling door de man bij haar jas gepakt. De man sloeg haar daarop hard in het gezicht. Het meisje wist door terug te slaan weg te komen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Verlengde Hereweg in Groningen zijn donderdagavond een 41-jarige vrouw uit Haren en haar twee dochters van 11 en 9 jaar licht gewond geraakt. De vrouw, die in de richting van Haren reed, wilde iets uit haar dashboardkastje pakken. Daardoor verloor ze de controle over de auto en kwam naast de weg terecht. Ze botste tegen een paal bij een bushalte en vervolgens tegen een boom. De vrouw en haar dochters werden naar een ziekenhuis gebracht waar bleek dat de verwondingen van alle drie meevielen. De verwondingen bestonden uit nekletsel (moeder) en schaafwonden (alle drie). De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Groningen: illegale zendstudio en hennepkwekerij De politie heeft donderdagavond samen met de Rijksdienst voor Radiocommunicatie een inval gedaan in een woning aan de Blekerstraat in Groningen. In verband met aanhoudende klachten van omwonenden over storing op radio en TV werd een onderzoek ingesteld naar een clandestiene zender. De zender, waarmee werd uitgezonden op de FM-band, werd uitgepeild en bleek op een uitzonderlijk hoge frequentie uit te zenden. Daarom was speciale apparatuur nodig om de juiste locatie van de zender te kunnen bepalen. Dat bleek een woning aan de Blekerstraat te zijn. In de woning werd een complete en professionele zendstudio aangetroffen. Op het dak van de woning werd een straalzender aangetroffen die een hoofdzender aanstuurde die op het dak van een flat aan de Van Heemskerckstraat bleek te zijn geplaatst. Via die zender werd een radioprogramma uitgezonden door Radio Nautic Groningen. De gehele studio-inventaris en de zendapparatuur, waaronder de beide zendmasten, zijn door de politie in beslag genomen en afgevoerd. Bij het onderzoek in de woning aan de Blekerstraat werd op de tweede etage een in bedrijf zijnde hennepplantage aangetroffen. In overleg met de Officier van Justitie is de plantage ontmanteld. Er werden 193 hennepplanten alsmede apparatuur, waaronder lampen, ventilatoren en schakelkasten in beslag genomen. De spullen zijn onmiddellijk afgevoerd en vernietigd. Ook bleek bij het onderzoek dat de stroom voor de plantage illegaal, buiten de stroommeter om, werd afgetapt uit en onbewoonde benedenwoning, ook aan de Blekerstraat. Tegen de bewoner van de bovenwoning, een 27-jarige Groninger, is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Telecommunicatiewet, de Opiumwet en voor diefstal. Tegen een mede-eigenaar van de zendapparatuur, een eveneens 27-jarige man uit Groningen, wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aangehouden na diefstal
In de Poelestraat in Groningen heeft de politie donderdagnacht twee 19-jarige inwoners van Groningen aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van een jas van een bezoeker van een horecagelegenheid aan de Tuinstraat in Groningen. De eigenaresse van de jas merkte de diefstal en ging achter de daders aan. In de Poelestraat kwam het tot een handgemeen tussen de dieven en de eigenaresse van de jas en haar twee vriendinnen. De eigenaresse van de jas werd daarbij in het gezicht geslagen. Eén van de verdachten droeg de jas van de vrouw terwijl de andere man in het bezit was van de mobiele telefoon die in de zak van de jas had gezeten. Beide mannen zijn naar het politiebureau gebracht. Ze verkeerden beide zichtbaar onder invloed van alcohol. Beiden zijn ingesloten.

Groningen: man aangehouden
In een portiek aan de Noorderhaven in Groningen heeft de politie donderdagavond een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zat in het portiek harddrugs te gebruiken. Hij bleek de laatste weken een aantal keren te zijn bekeurd voor het veroorzaken van overlast. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Algemene politieverordening en er is hem tevens, voor de duur van twee weken, een verblijfsverbod voor het gebied rond de Oude Kijk in tJatstraat opgelegd.

Groningen: winkeldief meldt zich
Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, meldde zich donderdagavond aan het politiebureau aan de Rademarkt. De man, die een verwarde indruk maakte, verklaarde enkele winkeldiefstallen te hebben gepleegd en dringend hulp nodig te hebben. Hij bleek in het bezit te zijn van gestolen lingerie. Bij navraag bleek ook dat de man nog 35 dagen gevangenisstraf had openstaan. Hij is ingesloten. Voor psychische hulp wordt gezorgd.

Groningen: inbraak in postkantoor
Dinsdagnacht blijkt er te zijn ingebroken in een postkantoor aan de Munnekeholm in Groningen. De daders konden binnenkomen door een ruit te vernielen. Uit het gebouw werd een grote hoeveelheid postzegels, met een waarde van ruim 15.000 gulden gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man dreigt mes
De politie heeft donderdagmiddag aan het Sontplein in Groningen een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man had onder bedreiging van een mes zijn 2-jarige dochtertje afgepakt van de 31-jarige moeder van het kind. De ouders wonen niet samen. Het kind woont bij de moeder. De man nam het kind mee naar een fastfood-restaurant waar hij korte tijd later door de politie werd aangehouden. Het kind is daarna overgedragen aan de moeder. De man is door de politie meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 -8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...