Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herman Brood geeft zich bloot bij Madame Tussaud's

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MADAME TUSSAUD'S

Herman Brood geeft zich bloot bij Madame Tussaud's

AMSTERDAM, 16 maart 2001 . Gisteren heeft Herman Brood de eerste poseersessie gedaan voor een wassenbeeld. Madame Tussaud.s Amsterdam had de rock-.n-roller, kunstenaar & volksheld zoals hij zichzelf omschrijft, benaderd voor het maken van zijn wassen gelijkenis. Brood is trots een plekje te krijgen in de attractie en liet gisteren in het Amsterdamse The Grand hotel gewillig honderden maten opmeten en minstens 200 foto.s nemen.

Het maken van een beeld vereist professionele beeldhouwers die met precisie de maten opnemen. Dit maal was een team van twee beeldhouwers, Sue Kale met assistent Jeni Fairey, samen met fotograaf Ian Taylor van de Londense Tussauds Studios overgevlogen. Doordat Brood en met name zijn dochter Lola graag zijn tatoeages op zijn wassen versie terugziet komen, ontblootte hij zijn bovenlichaam. Zo konden ook van de tatoes foto.s worden genomen en opmetingen worden verricht.

Vriend en cabaretier Bart Chabot was ook aanwezig. Hij was er om zijn vriend en het team te vermaken. Met zijn rappe opmerkingen vloog de tijd voor Herman voorbij. Overigens was Brood al heel goed gehumeurd: Madame Tussaud.s beeld hem af met een door hem beschilderd borstbeeld van zijn grote idool Elvis Presley. Brood zong daardoor tijdens de sessie liedjes waaronder Elvis. .Heart Break Hotel..

Notities voor de redactie:
Foto beschikbaar via ANP fotonet en de digitale beeldbank van het ANP

Voor verdere persinformatie en/of fotomateriaal kunt u contact op nemen met:
Madame Tussaud.s Amsterdam, Brenda Serrée-van Wijk, PR Executive, e-mail: (brenda.vanwijk@scenerama.com), tel direct 020 . 5230620, mobiel: 06 55337612; fax 020 . 5230629.

Madame Tussaud.s Amsterdam is zeven dagen per week geopend van: 10.00 uur t/m 18.30 uur (kassa sluit om 17.30 uur) Op Koninginnedag gesloten. Informatielijn bezoekers tel. 020 5221010.

Madame Tussaud.s Amsterdam is onderdeel van The Tussaud.s Group, een van de grootste ondernemingen en ontwikkelaars van attractieparken binnen Europa met meer dan tien miljoen gasten per jaar. De Group.s attracties omvatten Madame Tussaud.s London, Amsterdam, Las Vegas, New York, Hong Kong; Rock Circus; Tussaud.s London Planetarium; British Airways London Eye; Warwick Castle; Alton Towers; Chessington World of Adventures; Thorpe Park.

16 mrt 01 12:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie