Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Eemland zuid: aanhouding winkeldief

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.30 uur
Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op de Utrechtseweg vond donderdagochtend van kwart voor tien tot kwart voor twaalf een snelheidscontrole plaats. 1261 Voertuigen passeerden de radar. Elf automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/h waar 80 km/h mag worden gereden. Alle overtreders kregen een bekeuring.

Aanhouding winkeldief

AMERSFOORT Op donderdagmiddag 15 maart werd in een winkel aan de Utrechtsestraat, een 28-jarige inwoonster van Barneveld betrapt op winkeldiefstal. De vrouw bleek kleding weggenomen te hebben. De vrouw werd aangehouden en bij onderzoek bleek dat de verdachte bij een andere winkel ook kleding had weggenomen.

In totaal had de vrouw voor enkele honderden guldens aan kleding gestolen. Aan het politiebureau kreeg de verdachte een transactievoorstel uitgereikt van f 480,-.

Autogordelcontroles

AMERSFOORT Op donderdag 15 maart werden door de politie in district Eemland op diverse locaties controles uitgevoerd op het gebruik van de autogordel. Op de Gasthuislaan werden 39 bestuurders bekeurd. In Woudenberg werden op de Maarsbergseweg 55 automobilisten bekeurd. In Leusden werden tenslotte op de Arnhemseweg 4 bestuurders bekeurd.

Invordering rijbewijs

AMERSFOORT Op donderdag 15 maart zagen politieagenten, omstreeks tien over negen in de avond, op de Rondweg Oost een bestuurder met zijn auto met hoge snelheid de bebouwde kom in rijden. De bestuurder werd gevolgd en er werd een snelheid gemeten van 104 km/h.

De auto werd staande gehouden. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Leusden, kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beroving met geweld
AMERSFOORT Op donderdagmiddag 15 maart, omstreeks vijf uur, liep een 43-jarige inwoner van Bilthoven over de Sint Agathastraat. De man kwam uit de richting van t Zand en was onderweg naar zijn geparkeerde auto. Toen de man halverwege het steegje liep, kwam hij twee hem onbekende mannen tegen op een bromfiets c.q. scooter.

Op het moment dat de man het tweetal passeerde, draaide één van hen zich om en gaf de man een stomp in het gezicht. Hierna werd het slachtoffer door het tweetal zwaar mishandeld en viel op de grond.

Toen het slachtoffer op de grond lag, werd uit zijn kleding een onbekend geldbedrag weggenomen. Hierna werd het slachtoffer nogmaals mishandeld. De twee verdachten, waarvan er één een helm op het hoofd had, verdwenen hierna in onbekende richting.

Het slachtoffer werd kort daarna door een passant gevonden die de politie waarschuwde. Door een ambulance werd het slachtoffer overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis en moest daar worden opgenomen met hoofdletsel en inwendige kneuzingen.

De politie is een onderzoek gestart naar de daders van deze beroving en vraagt getuigen zich te melden bij het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie