Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociale Zaken Hengelo organiseert Armoededebat 2001

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Armoededebat 2001
Op vrijdag 16 maart 2001 organiseert Sociale Zaken in het Wapen van Hengelo van 12.30 tot 16.30 uur een armoededebat. Het debat is bedoeld voor iedereen die een uitkering van Sociale Zaken Hengelo ontvangt of een minimum inkomen heeft wat daarmee vergelijkbaar is (bijvoorbeeld WAO of AOW). Tijdens deze middag kunt u uw mening geven over vier onderwerpen die van belang zijn voor mensen met een laag inkomen.

De onderwerpen zijn:

- belastingstelsel 2001

- armoede onder gezinnen met kinderen

- niet-gebruik van sociale voorzieningen

- participatie in arbeid en samenleving
De vier onderwerpen worden in verschillende groepen besproken. U kunt meepraten over een van de onderwerpen. Wat zijn uw ervaringen? Zijn er problemen bij de uitvoering? Moet en kan het anders? De resultaten van het armoededebat worden betrokken bij verdere veranderingen en verbeteringen van het gemeentelijke beleid.

Kinderopvang
De middag begint om 12.30 met een lunchbijeenkomst voor alle deelnemers. Voor kinderen zijn deze middag voorzieningen getroffen. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen baby's en peuters terecht in de kinderopvang van Donna, Resedastraat 15 te Hengelo. De opvang is gratis.
Voor naschoolse opvang is geen speciale voorziening georganiseerd, maar voor mensen die hiervoor zelf wat regelen is een bedrag van F 12,50 per kind beschikbaar om de kosten te betalen.


Deelname en informatie

Deelname aan het armoededebat is gratis. U kunt zich tot en met 8 maart 2001 aanmelden door middel van onderstaande strook. U kunt de aanmeldingsstrook inleveren in de brievenbus aan de balie van Sociale Zaken of opsturen naar Sociale Zaken. De aanmeldingen worden alleen voor het debat gebruikt en na afloop worden de gegevens vernietigd. Voor 14 maart krijgt u bericht van Sociale Zaken met meer informatie, het programma, de gang van zaken rondom de kinderopvang en over de groep waar u bij ingedeeld bent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Richard Kotterik, telefoonnummer: 2459533.

Ik doe mee met het armoededebat.

Naam:................................................................. ..............................................m/v

Adres:................................................................


Postcode:.....................................................Telefoon :..................................................

Voorkeur voor: O gevolgen belastingherziening 2001 O armoede onder gezinnen met kinderen O niet gebruik sociale voorzieningen O participatie in arbeid en samenleving

Heeft u kinderopvang nodig? O nee
O ja, voor ..... kind(eren) van 0 tot 4 jaar
O ja, voor ..... kind(eren) van 4 tot 13 jaar *

(* u ontvangt daarvoor een bedrag van F 12,50 per kind)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie