Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flatbewoners in Hoogvliet nemen afscheid met slooptheater

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam

293. Bewoners Dura Coignetflats Zalmplaat nemen afscheid met slooptheater


1 maart 2001


Op 16 en 17 maart aanstaande voeren bewoners van het Dura Coignet-gebied in Zalmplaat een slooptheater op. Met de toneelvoorstellingen wordt de vernieuwing van het gebied ingeluid en afscheid genomen van de flats die gesloopt gaan worden.

Binnenkort wordt in de Hoogvlietse wijk Zalmplaat gestart met de herinrichting van het Dura Coignetgebied. Hiervoor wordt in eerste instantie een aantal flats afgebroken. Ter gelegenheid van deze herinrichting wordt op 16 en 17 maart aanstaande in vier van de flatwoningen een slooptheater opgevoerd. Dit zijn vier korte toneelstukjes, zogenaamde eenakters, die worden gespeeld door (ex)bewoners van de flats of de directe omgeving ervan. Op symbolische wijze wordt door het slooptheater afscheid genomen van de woningen en tegelijkertijd luidt het de start van de vernieuwing in. Deze bijzondere toneeluitvoering vormt de afsluiting van het project SloopStories, dat is ontwikkeld en uitgevoerd door BAF- Bureau d' Arts sans Frontières in opdracht van Estrade Wonen en Deelgemeente Hoogvliet. De eenakters, getiteld Het album, Vader, De sleutel en Rijnhaven, of all places zijn geschreven door Pieta Bot, op basis van interviews die zij hield met bewoners die de flats moesten verlaten. Mensen die het theater bezoeken maken een rondgang langs de flats waar de toneelstukken worden opgevoerd. De scènes spelen zich allemaal af tijdens het laatste uur vóór het definitieve vertrek. Ze handelen over onzekerheid en nieuwe kansen, maar ook over de pijn en opstandigheid die een gedwongen afscheid met zich mee kan brengen. Onder regie van Cees Bavius speelt een tiental bewoners van uiteenlopende leeftijd de verhalen vol herinneringen met schwung, humor en ontroering. Naast de hoofdrollen van de bewoners worden er in SloopStories ook gastrollen gespeelt. Zo is een van de gastrollen weggelegd voor deelraadsvoorzitter Hans Elemans.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie