Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OPG breidt aantal eigen apotheken aanzienlijk uit

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: OPG Groep N.V.
Zoek soortgelijke berichten
OPG Groep N.V.

OPG BREIDT AANTAL EIGEN APOTHEKEN AANZIENLIJK UIT

OPG, nationaal en internationaal actief in de gezondheidszorg als retailer, direct marketeer en groothandel, heeft overeenstemming bereikt over de koop van Theriak Groep met daarin 14 apotheken. Daarmee komt het aantal apotheken van OPG Groep in Nederland op 110. Eind 2000 was dat aantal nog 80.

OPG wil zich steeds meer richten op business to consumer-activiteiten waarbij dus een rechtstreekse relatie met de eindgebruiker bestaat. Het zijn vooral deze activiteiten die, naast de farmaceutische groothandel, voortaan het profiel van de groep zullen bepalen. De verwachting is uitgesproken dat de gezamenlijke bijdrage uit business to consumer-activiteiten aan het groepsresultaat van 40% zal stijgen naar 50%. In verband daarmee is bij de recente publicatie van de jaarcijfers 2000 als concreet doel gesteld de uitbouw van de apotheekketen tot 150 apotheken eind 2002.

Met deze stap komt de realisatie van het gestelde doel duidelijk dichterbij. De overname zal in het lopende boekjaar een positieve bijdrage leveren aan het nettoresultaat vóór afschrijving goodwill.

Wat is OPG?
Een toonaangevende, betrouwbare en innovatieve retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische verbruiksgoederen. Met meer dan 3.800 medewerkers gespecialiseerd in retailing op de apotheekmarkt, farmaceutische groothandel en logistieke dienstverlening en in marketing en distributie van fast moving health care goods. De farmaceutische en medische activiteiten bevinden zich in Nederland, Polen, België en Noorwegen.

Voor nadere informatie:
H.A.M. Suykerbuyk
Algemeen Secretaris
Telefoon: +31(0)30 2821378
Fax: +31(0)30 2821689
E-mail: (post@groep.opg.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie