Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: supporters aangehouden

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 16-03-2001
1e Persbericht 16 maart 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Supporters aangehouden
Woensdagavond zijn tijdens en voornamelijk na afloop van de wedstrijd PSV-Kaiserslautern tien PSV-supporters aangehouden. Ze maakten zich schuldig aan openlijke geweldpleging, mishandeling, bedreiging, vernieling en belediging. De onrust begon toen een PSV-supporter na de gemiste penalty door PSV en de benutte strafschop van Kaiserslautern, alsmede de rode kaart van M. van Bommel, over een hek klom en het veld opliep. De man werd door doelman Waterreus overgedragen aan drie stewards en via de spelerstunnel afgevoerd. Hierop forceerde een grote groep PSV-supporters een (gesloten) noodtoegangshek tot het veld. Stewards en politiemensen werden daarbij getrapt en weggeduwd. In totaal raakten vijftien stewards en twee politiemensen gewond bij het tegenhouden van de menigte. Een hoofdagente liep een gebroken botdeel in het bekken op en is opgenomen in het ziekenhuis. Een andere hoofdagent kon na behandeling aan armen en benen zijn dienst voortzetten. Eén steward brak zijn neus, één steward liep een polsbreuk op en een derde heeft vermoedelijk gekneusde ribben. De overige stewards liepen lichte verwondingen op. Met steun van de PSV-coach, PSV-voetballers, stewards en agenten kon de rust worden hersteld en werd binnen 1 minuut het hek weer gesloten. Na veiligheidsgaranties van PSV en de politie werd de wedstrijd na een kwartier weer hervat. Na afloop van de wedstrijd bleef het onrustig rondom het stadion en moest de Mobiele Eenheid meerdere charges uitvoeren. Daarbij werd de politie bekogeld en werden aan diverse voertuigen in de omgeving van het stadion, waaronder op het parkeerterrein achter de West-tribune, vernielingen aangericht. Na het vertrek van de supportersbussen keerde de rust weer. In totaal heeft de politie 200 medewerkers ingezet voor deze wedstrijd, waaronder 75 collegas van de Mobiele Eenheid. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Ramkraak met gestolen auto
Bij een bedrijf op de Kruisstraat heeft donderdagavond tussen 22.15 en 22.30 uur een ramkraak plaatsgevonden. De dader reed met een auto, die eerder op de avond gestolen is vanaf De Laarstukken in Heeze, door de voorpui van het pand. De auto bleef achter in het pand. Uit het bedrijf werden vijf mobiele telefoons en de inhoud van de kassa (ongeveer 2.000 gulden) meegenomen.

Eindhoven: Schennispleger
Op de Heezerweg is donderdagmiddag tussen 17.15 en 17.30 uur een 10-jarig meisje lastig gevallen door een schennispleger. Het meisje liep over de Heezerweg toen een bromfietser haar van achteren passeerde. De bromfietser toonde zijn geslachtsdeel aan het meisje. Het meisje is hard weggerend. De schennispleger is naar schatting 17-18 jaar en heeft bruine ogen. De man droeg een zwarte muts, een zwarte broek en een donkere driekwart lange jas. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Voor het politiebureau aan de Koning Arthurlaan is donderdagmiddag rond 17.00 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte begon in het bureau te gooien met een bedrijfstelefoon tijdens een gesprek met een medewerkster. Hierop liep hij naar buiten. Tijdens zijn aanhouding uitte hij nog een aantal woordelijke bedreigingen en beledigingen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man onder invloed botst tegen verkeerslichtpaal Op de Limburglaan werd vrijdagochtend rond 00.10 uur een 47-jarige man uit Middelbeers aangehouden. De man had een slok te veel op toen hij op de Keizer Karel V Singel tegen een verkeerslicht aanreed. Vervolgens is de verdachte doorgereden en op de Limburglaan tot stilstand gekomen. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,70 weer. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met terreinverbod aangehouden
Op de Dr. Poletlaan is donderdagavond rond 21.10 uur een 34-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De man was in een pand ingeslopen terwijl hij een terreinverbod heeft. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de A67 is vrijdagochtend rond 3.15 uur een 22-jarige man uit Middelburg aangehouden. Een blaastest gaf aan dat de man vermoedelijk te veel alcohol genuttigd had. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar de verdachte de ademtest saboteerde werd een bloedproef bij hem afgenomen. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Woninginbraak
Uit een woning aan de Molenlaan zijn donderdag tussen 13.30 en 22.10 uur een videorecorder, een afstandsbediening van de TV en een computer gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Veldhoven: Jongen beroofd
Donderdagavond rond 22.45 uur is een 17-jarige Eindhovenaar op de Bree beroofd van zijn portemonnee en zijn GSM. De jongen fietste richting Eindhoven toen hij plotseling door twee onbekende mannen werd vastgepakt. Ze bedreigden het slachtoffer en dwongen hem om zijn portemonnee en zijn GSM af te geven. Vervolgens haalde een van de daders zijn bankpasje uit zijn portemonnee en dwong het slachtoffer om de pincode te geven. Hierna werd het slachtoffer door een van de daders vastgehouden. De ander probeerde te pinnen met zijn bankpasje. Ook dwongen de mannen het slachtoffer de pincode van zijn GSM te geven. De daders gaven het slachtoffer zijn bromfietscertificaat, een openbaarvervoerbewijs en een studentpas terug en gingen er vervolgens met zijn portemonnee met bankpas en zijn GSM vandoor in de richting van het Citycentrum. De dader die een poging deed om te gaan pinnen heeft een lichtgetinte huidskleur, half lang zwart haar en een donkere snor. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een smal postuur en droeg een zwarte leren jas met een grijs T-shirt. De tweede dader heeft een breed postuur, is ongeveer 20 jaar en 1,85 meter lang. Hij heeft lichtblond krullend haar, droeg een oorbel in zijn linkeroor en had een zwart jack aan.

Veldhoven: Verdachte van autodiefstal aangehouden Op de Dorpstraat is vrijdagochtend rond 1.15 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man op de Mullerlaan in een gestolen auto rijden en achtervolgde hem. Op de Parklaan reed de verdachte tegen een boom. Toen de politie trachtte de man staande te houden reed hij weer met hoge snelheid weg richting Dorpsstraat waar hij uiteindelijk aangehouden kon worden. De auto werd in beslag genomen en de verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie