Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse regering keurt Werkplan Brussel 21 goed

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 16 MAART 2001

Werkplan Brussel 21

Renaat LANDUYT, Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, heeft van de Vlaamse regering het mandaat gekregen om 1/3de van de Brusselse werkzoekenden via taal- en opleidingsinitiatieven naar de Vlaamse arbeidsmarkt toe te begeleiden. De Vlaamse regering keurde tevens het Werkplan Brussel 21 goed.

Het Brussel Hoofdstedelijk Gewest heeft 73.000 werkzoekenden. Minister Lanuyt wil deze werkzoekenden meer kansen bieden om in Vlaamse bedrijven aan de slag te kunnen. Hiervoor wil hij het opleidings- en tewerkstellingsaanbod in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest structureel uitbouwen. Ook het aanbod aan de taalopleiding via en op de werkvloer moet worden uitgebreid.

Minister Landuyt wil 1/3de van de Brusselse werkzoekenden bereiken. Voor 2001 is 114 miljoen fr. voorzien (een koppeling van Vlaamse en Europese middelen). Minister Landuyt wil op kruissnelheid tegen eind 2003 270 miljoen uittrekken. In 2002 zal een tussentijdse evaluatie worden opgemaakt.

De bedoeling is ook om in het Brussel Hoofdstedelijk Gewest een Brusselse variant van de Vlaamse lokale werkwinkel te openen.

De minister krijgt van de Vlaamse regering het mandaat om met zijn collega uit de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te onderhandelen over een nieuwe samenwerking. Hij wijst erop dat een goeie samenwerking tussen Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zowel de werkzaamheidsgraad in Brusselse kan doen stijgen als terzelfdertijd kan worden tegemoet gekomen aan de arbeidsmarktkrapte in Vlaams-Brabant.

Persinfo : Myriam Rebahi, woordvoerster van minister Landuyt - GSM 0474
- 78 99 97

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie