Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams besluit rond afbouw varkensstapel goedgekeurd

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 16 MAART 2001

Besluit rond afbouw varkensstapel goedgekeurd

De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Leefmilieu en Landbouw Vera DUA, onder voorbehoud van een nog uit te voeren technisch nazicht, het besluit over de vrijwillige afbouw van de varkensstapel principieel goedgekeurd.

Het besluit bepaalt dat de regeling ingaat op 1 mei ek. De mestbankaangifte van 15/3/2001 kan gehanteerd worden voor de vaststelling van het aantal aanwezige dieren. De vergoeding per zeug bedraagt 15.720 fr. (389,7 ) en per varken 4.740 fr. (117,5 ). Pas als de aanvrager akkoord gaat met het voorgestelde bedrag, wordt de aanvraag defi-nitief. De vergoeding wordt pas uitbetaald nadat de administratie Land- en Tuinbouw (ALT) vastgesteld heeft dat de exploitatie effectief volledig is stopgezet.

Het besluit bepaalt eveneens dat uiterlijk 210 dagen nadat de administratie en de varkenshouder een akkoord bereikt hebben over de stopzettingsvergoeding, de exploi-tatie van de varkens effectief moet stopgezet zijn.

Het besluit zal nog voor advies worden voorgelegd aan de Raad van State.

persinfo : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. 02-553 27 81
e-mail: (persdienst.dua@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie