Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: toezichthouder bedreigd

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 16-03-2001 District Heerlen
Heerlen

Persbericht

Heerlen; Toezichthouder bedreigd
Woensdagavond omstreeks 18.40 uur werd op de Bongerd een 20-jarige inwoner uit Schin op Geul aangehouden omdat hij een toezichthouder van de gemeente Heerlen beledigd en bedreigd had. Kort daarvoor had hij in de Passage tegen dezelfde toezichthouder hetzelfde gedaan, nadat deze de man had aangesproken om al liggend te stoppen met het gereedmaken van een blowpijpje.
Op het moment dat hem duidelijk werd gemaakt dat hij was aangehouden, greep de man een reclamebord dat in buurt stond, waaraan ijzeren pinnen zaken en begon daarmee in het wilde weg in de richting van de toezichthouder te slaan. Ondanks dat de aanwezigheid van toegeschoten publiek het de toezichthouder nog moeilijk maakte om de slagen van de man de ontlopen, werd deze niet geraakt. Een gealarmeerde agent, die eveneens door de man werd bedreigd, overmeesterde hem uiteindelijk. Hij is ingesloten.

Klimmen; Honden mogelijk vergiftigd
Donderdagmiddag meldde een inwoonster uit Klimmen bij de politie dat haar hond een vergiftiging had opgelopen nadat zij hem omstreeks 16.00 uur had uitgelaten in het parkje aan de Houtstraat. Een uur later begon de hond, een acht jaar oude Rothweiler, te braken en was de ontlasting dun. Hierop heeft de vrouw met de hond een dierenarts bezocht die vaststelde dat de hond waarschijnlijk vergif had gegeten. De hond kreeg enkele spuiten met tegengif. Hoe het thans met de hond gaat is niet bekend.
Dit is in korte tijd het tweede geval van vermoedelijke vergiftiging van een hond. Op 6 maart overkwam het een Jack Russell. De hond werd eveneens ziek nadat hij in de kern Klimmen was uitgelaten. Deze hond is op dit moment herstellende.
De politie van de basiseenheid Nuth/Voerendaal waarschuwt Klimmense hondenbezitters tijdens het uitlaten hun dier aangelijnd te houden.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie