Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hertaxatie van woningen in de gemeente Wageningen

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

Hertaxatie 2001 deel 1

Wat is de waarde van uw pand?

WOZ-beschikking geeft binnenkort duidelijkheid

Op een aantal uitzonderingen na, is de hertaxatie in de gemeente Wageningen inmiddels afgerond. Dit betekent dat u op korte termijn op de hoogte wordt gesteld van de voor uw pand vastgestelde WOZ-waarde (via de WOZ-beschikking).
De beschikkingen worden rond 20 maart 2001 bezorgd.

De WOZ-waarde wordt door verschillende instanties gebruikt: de belastingdienst (inkomstenbelasting), het waterschap (waterschapsomslag gebouwd) en de gemeente
(onroerende-zaakbelastingen).

Peildatum en tijdvak
Van alle panden is de waarde vastgesteld per 1 januari 1999. Ook van nieuwbouw wordt bepaald wat de waarde zou zijn geweest op deze peildatum.
De nu vastgestelde waarde geldt voor het belastingjaar 2001 tot en met 2004. Wanneer de marktwaarde van uw pand de komende jaren stijgt of daalt heeft dit geen invloed op de WOZ-waarde.

U kunt in deze periode van 4 jaar maar één keer bezwaar maken tegen de waarde, namelijk binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking.

Het taxatieverslag
Het taxatieverslag geeft een nadere onderbouwing van de getaxeerde waarde van het pand. Hierop kan bij voorbeeld vermeld staan de oppervlakte, de aanwezigheid van bijgebouwen (garage, dakkapel) en voorts wordt hierop vermeld met welke pand(en) een vergelijking is gemaakt. Bij de beschikking treft u een aanvraagformulier aan, waarmee u om toezending van het taxatieverslag kunt vragen.

Bezwaar maken
U kunt maar één keer bezwaar maken tegen de vastgestelde waarde (binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking). Daarna niet meer, dus ook niet bij het ontvangen van een belastingaanslag die op deze waarde is gebaseerd.
De uitspraak op het bezwaarschrift wordt schriftelijk aan u medegedeeld. Tegen deze uitspraak kunt u in beroep gaan bij het gerechtshof. In de brief, waarin de uitspraak is opgenomen, wordt aangegeven hoe u in dat geval kunt handelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie