Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda stelt stedenbouwkundig plan Teodur vast

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

16-03-2001

Stedenbouwkundig plan Teodur vastgesteld
Het college van burgemeester en wethouders heeft het stedenbouwkundig plan voor de locatie Teodur vastgesteld. Op basis van de inspraakreacties is het oorspronkelijke plan op twee belangrijke punten aangepast.

De atelierwoningen aan de Generaal Maczekstraat worden uitgevoerd in drie bouwlagen met een terugliggende bovenlaag, waardoor het gebouw minder hoog oogt.
De praktijkwoningen worden niet ontsloten via de Olympiastraat, maar via de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg in het plangebied. Er komt een nieuw voetpad aan de overzijde van de Olympiastraat langs de rand van het plangebied.

Tussen de gemeente en de ontwikkelaar wordt een bouwexploitatie-overeenkomst gesloten. De kosten die de gemeente moet maken om de particuliere ontwikkeling te kunnen realiseren, zijn voor rekening van de ontwikkelaar.

Reconstructie Generaal Maczekstraat Korte Ploegstraat De planning reconstructie kruispunt Generaal Maczekstraat Korte Ploegstraat en de planning van de ontwikkeling van de Teodurlocatie zijn op elkaar afgestemd. De gemeente, de ontwikkelaar en de restauranthouder hebben een intentieovereenkomst afgesloten, waarin is opgenomen dat het bestaande restaurant wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komt een nieuw restaurant, zoals opgenomen in het stedenbouwkundig plan.

Bodemverontreiniging
De aanpak van de bodemverontreiniging vindt plaats onder verantwoordelijkheid van het bedrijf Teodur. De ontwikkelaar heeft de grond gekocht onder de voorwaarde dat deze geschikt voor woningbouw wordt opgeleverd. De gemeente en de provincie treden op als controlerende instanties en dragen bij in de saneringskosten.

Artikel 19-procedure (WRO)
In het bestemmingsplan Breda Zuid is opgenomen dat op het voormalig Teodurterrein woningen, kantoren en andere voorzieningen gebouwd kunnen worden. Het bedrijf Teodur heeft bij de gemeente Breda een verzoek om vrijstelling ingediend voor het realiseren van woningen op dit terrein. Omdat dit verzoek niet kan worden gerealiseerd binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan, voert de gemeente Breda een procedure in het kader van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Het officiële verzoek om vrijstelling met inliggende stukken wordt, na officiële publicatie, vier weken ter visie gelegd.

Breda, 15 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie