Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstelling 'De Verborgen Vallei' in Pauluskerk Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 17-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

De Verborgen Vallei

17 maart - 29 apr verschillende locaties in Rotterdam

Jeugdtheater Het Waterhuis speelt haar nieuwste voorstelling 'De Verborgen Vallei' in de Pauluskerk

Op een plein vlakbij het Odeon Theater in de Gouvernestraat geeft een groep straatartiesten een optreden. Echter, even snel als de groep gekomen is verdwijnt ze weer. Een straatmuzikant nodigt het publiek uit om mee op zoek te gaan naar de groep.

De muzikant neemt het publiek mee naar de Pauluskerk aan de Mauritsweg, waar het tweede deel van de voorstelling zich afspeelt. Je maakt kennis met het (on)zichtbare leven van het meisje Angel, zij is heel goed in rekenen en lezen, maar mag niet naar school. Angel woont namelijk met een aantal straatartiesten die allen illegaal in Nederland verblijven en zij heeft nog een ander groot talent: het vervalsen van paspoorten. Hierdoor leidt ze een totaal ander bestaan dan leeftijdgenootjes. Toch wil Angel dat haar wens in vervulling gaat, want net als andere kinderen wil ze gewoon naar school. Zichtbaar of niet zichtbaar, bestaan of niet mogen bestaan; dat is de vraag.

De Verborgen Vallei is een voorstelling op locatie met muziek (een compleet Arabisch tweemansorkest), straatacts (de vrouw met het schuivende hoofd), onvervalst drama (verlaat Angel de groep?) en pratende vissen. De voorstelling wordt in maart en april 2001 gespeeld in vier Rotterdamse wijken, door de week alleen voor scholen (besloten voorstellingen) en in het weekend zijn er vrije voorstellingen.

Data en (start)locaties:
17 (premiere) en 18 maart: Wijkaccommodatie Odeon, Gouvernestraat 56 31 maart en 1 april: Buurthuis Oleander, Oleanderplein 43 14 en 15 april: Wijkgebouw Pier 80, Rozener Manzstraat 80 28 en 29 april: Wijkgebouw Het Klooster Oude Noorden, Ruivenstraat 81

Aanvang: de voorstellingen beginnen om 15.00 uur (behalve op zo 18 maart, aanvang 16.00 uur)
Leeftijd: voor iedereen vanaf 10 jaar Toegang: kinderen fl 7,50, volwassenen: fl 12,50
Reserveringen: 010-240 98 46

Regie en scenario: Dave Schwab
Spel: Abdembi Azzaoui, Amin Daci, Martine van Ditzhuyzen, Chaouki El Ofir, Gerard Olthaar, Urmie Plein en Gülümcan Tezcan Muziek: Amin Daci en Chaouki El Ofir
De Verborgen Vallei is een co-productie van Het Waterhuis en Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 en Dienst Sport & Recreatie Rotterdam.

Speciaal voor scholen worden na de voorstelling workshops gegeven waarin de leerlingen zelf kunnen goochelen, muziek maken en dansen. Ouders zijn aan het einde van de dag uitgenodigd om hun kinderen te zien schitteren in het echte decor van De Verborgen Vallei. De workshops zijn een onderdeel van het Kunstenpakket van de SKVR.

Het Waterhuis

Het Waterhuis is het professionele jeugdtheatergezelschap van Rotterdam. De voorstellingen vinden plaats in theaters, op scholen en op bijzondere locaties: My Sarie Marais bijvoorbeeld werd opgevoerd in een oude havenloods en 1001-Nacht werd gespeeld in de Haagse Schilderswijk. De aanpak van het Waterhuis wordt gekenmerkt door het feit dat theater een onderdeel wordt van de leefomgeving van het publiek. Zo produceert Het Waterhuis, in het kader van Rotterdam Culturele Hoofdstad en in nauwe samenwerking met Sophia Kinder tv, een speciale voorstelling De Glazenwassersshow die in 2001 tweemaal wordt gespeeld in, op en rond het Sophia Kinderziekenhuis. Met Rotterdam als thuisbasis speelt Het Waterhuis ook door het hele land en ver daarbuiten. Het Waterhuis biedt een pakket aan activiteiten: theatervoorstellingen in combinatie met workshops en kunsteducatieve projecten. Het Waterhuis wordt financieel gesteund door Gemeente Rotterdam en het ministerie van OC&W.

Last update: 01-03-01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie