Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Achtste internationale Domtoernooi schermen in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 17-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Schermvereniging Pallós Utrecht

Utrecht, donderdag 8 maart 2001

PERSBERICHT

Achtste internationale Domtoernooi

Voor de achtste maal organiseert Schermvereniging Pallós Utrecht het internationale Domtoernooi. Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 maart in Studentensportcentrum Olympos op de Uithof in Utrecht.

Op zaterdag vinden equipewedstrijden op floret en degen en individuele wedstrijden op sabel plaats. Zondag worden individuele wedstrijden op floret (m/v) gespeeld en zijn er equipewedstrijden op sabel (m/v gemengd).

De equipewedstrijden zijn bedoeld voor de recreatieschermers, terwijl tijdens het individuele toernooi op sabel en floret (inter-) nationale schermers van hoog niveau elkaar treffen. Inmiddels zijn er onder andere aanmeldingen uit Groot-Brittannië en de Oekraïne binnen.

De Utrechtse schermvereniging Pallós is een actieve vereniging met ruim honderd enthousiaste leden die trainen op de wapens degen, floret en sabel, zowel recreatief als in competitieverband. Daarnaast organiseert Pallós vele andere activiteiten, die het contact tussen de leden de competitiegeest bevorderen.

Voor inlichtingen en informatie kunt u terecht bij ondergetekenden of de site van Pallós (www.pallos.nl) raadplegen.

Met vriendelijke groet,

Hedwig Neggers Margot van den Belt PR Domcommissie Voorzitter Domcommissie Sumatrastraat 4a Pelikaanstraat 41 3531 PC Utrecht 3582 SG Utrecht Tel/ fax: 030-2940797 Tel: 030-2540954 e-mail: (hedwign@worldonline.nl) Fax: 020-8776056 e-mail: (vandenbelt@wanadoo.nl)

Het floret is een licht steekwapen, waarbij het trefvlak bestaat uit de romp. De sabel is een licht, snel steek- en slagwapen, met als trefvlak romp, hoofd en armen. De degen tenslotte is een redelijk zwaar steekwapen, met als trefvlak het hele lichaam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie