Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst over in rekening brengen afval in Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 17-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Uitleg over de mogelijkheden om uw afval in rekening te brengen

Informatieve avond op 7 maart in De Nobelaer

Gemeente Etten-Leur verzorgt op woensdag 7 maart aanstaande om 19.30 uur in de kleine zaal van De Nobelaer een informatieve avond over de mogelijkheden om uw afval in rekening te brengen. Momenteel betaalt ieder Etten-Leurs huishouden hetzelfde bedrag voor de afvalinzameling. Het college heeft onderzocht of het mogelijk is om rekening te houden met de verschillen in de hoeveelheden afval per huishouden. De bevindingen van het onderzoek zijn gebundeld in een notitie met als titel "Tariefdifferentiatie bij de afvalinzameling". De inhoud van deze notitie wordt gepresenteerd op 7 maart aanstaande.

Eenvoudig gezegd komt tariefdifferentiatie op het volgende neer: iemand die veel afval aanbiedt betaalt meer aan afvalstoffenheffing, iemand die weinig afval aanbiedt krijgt minder in rekening gebracht. In de genoemde notitie zijn de volgende mogelijkheden beschreven om uw afval in rekening te brengen:


* Voor de hoogte van het afvaltarief wordt er uitgegaan van de gezinssamenstelling. Hoe meer gezinsleden, hoe hoger de rekening.
* De huidige duo-bak wordt in z'n geheel gebruikt voor de GFT-inzameling. Voor het aanbieden van restafval dienen de inwoners speciale vuilniszakken te kopen. Hoe meer restafval u aanbiedt, hoe meer dure zakken u moet aanschaffen.
* De duo-bak verdwijnt en u krijgt daarvoor in de plaats twee containers: één voor restafval en één voor groenafval. Iedere keer als u de container aan de straat zet, dient u hiervoor een bedrag te betalen. Vaak afval aanbieden is dus duurder dan minder vaak aanbieden.

* De duo-bak wordt eveneens vervangen door twee containers (één voor restafval en één voor GFT-afval). Elke container die wordt aangeboden, wordt gewogen. Hoe zwaarder de container, hoe hoger de rekening.

* De huidige duo-bak blijft in gebruik voor zowel restafval als GFT-afval en wordt elke keer gewogen. Hoe zwaarder de container, hoe hoger de rekening.

* Geen veranderingen invoeren, alles blijft bij het oude: een gelijke rekening voor elk huishouden.

Bovengenoemde mogelijkheden worden toegelicht tijdens de informatiebijeenkomst. De toelichtingen worden verzorgd door wethouder J. van Harssel en door L. Ceelen van de gemeente Etten-Leur. Na de presentatie in woord en beeld, bent u in de gelegenheid om vragen op papier in te dienen tijdens de pauze. Na de pauze worden uw vragen beantwoord door een forum. De commissie Financiën, Informatisering en Milieu behandelt op 27 maart aanstaande de notitie "Tariefdifferentiatie bij de afvalinzameling". De door de inwoners naar voren gebrachte vragen over de verschillende systemen geven daarbij inzicht in hetgeen er leeft over dit thema. Na de informatieve avond en de commissievergadering neemt het college van burgemeester en wethouders een definitief standpunt in over het al dan niet invoeren van tariefdifferentiatie. Dit standpunt wordt ter advisering voorgelegd aan de commissie Financiën, Informatisering en Milieu op 14 mei aanstaande.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie