Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Natuurschoonmaakdag afgelast om risico mond- en klauwzeer

Datum nieuwsfeit: 17-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

NATUURSCHOONMAAKDAG AFGELAST OM RISICO MOND- EN KLAUWZEER

Activiteiten en media vragen aandacht voor voorkómen zwerfvuil NATUURSCHOONMAAKDAG AFGELAST OM RISICO MOND- EN KLAUWZEER

De Limburgse Natuurschoonmaakdag op zaterdag 17 maart gaat niet door. Op dit moment stelt Nederland alles in het werk om de zeer besmettelijke mond- en klauwzeerepidemie buiten onze grenzen te houden. Dat is vandaag reden geweest voor de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) om de nationale schoonmaakdag op 17 maart af te gelasten. De Provincie Limburg sluit zich bij dit besluit aan en roept alle betrokken organisaties op om de natuurschoonmaak in deze periode af te gelasten.

De Limburgse Natuurschoonmaakdag zal waarschijnlijk naar een later tijdstip dit jaar worden doorgeschoven, in aansluiting op de natuurschoonmaakdag die de wildbeheereenheden in heel Nederland houden. Alle andere activiteiten rond zwerfvuil die in Limburg gepland staan voor volgende week zullen gewoon doorgang vinden. Onder meer zullen Provincie en politie extra controleren op afvaldumpingen en het achterlaten van zwerfvuil.

Spotjes
De Provincie steunt de aandacht voor het voorkómen van zwerfvuil onder meer via reclamespotjes die in de week van 12 tot en met 17 maart worden uitgezonden op L1 TV. In de spotjes roepen bekende Limburgers als Pierre Cnoops, Jan Pinkpop Smeets en voorman Axel van Volumia kijkers op om geen afval in de natuur achter te laten. Ook het programma Kinjerkraom op L1 besteedt op 17 en18 maart aandacht aan het effect dat het dumpen van afval op de natuur heeft.

Zwerfvuilmonumenten
Op vijf markante plaatsen langs provinciale wegen richt de Provincie monumenten van zwerfvuil op. Zon zwerfvuilmonument is een gigantische korf waarin al het zwerfvuil langs die weg verzameld wordt. Bij de korf attendeert een groot bord weggebruikers op de herkomst van het vuil. Milieugedeputeerde Constant de Waal wil voorbijgangers zo met een prikkelende boodschap aanspreken op hun gedrag. Het is de bedoeling om de vijf zwerfvuilmonumenten (in Venlo, Maasbree, Nederweert, Maastricht en Heerlen) zon twee maanden te laten staan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie