Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fokpaardenmarkt Weert afgelast; jaarmarkt gaat wel door

Datum nieuwsfeit: 17-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

14 maart 2001
Dreiging mond- en klauwzeer
FOKPAARDENMARKT WEERT AFGELAST; JAARMARKT GAAT WEL DOOR

Voor het eerst in 44 jaar gaat de Weerter Fokpaarden markt niet door. Het bestuur van de Vereniging Fokpaardenmarkt Weert heeft helaas moeten besluiten dit jaarlijkse evenement af te gelasten. Dit vanwege de dreiging van mond- en klauwzeer.
Naast de paardenmarkt en het showprogramma gaat ook een aantal omlijstende activiteiten niet door, zoals de kinderboerderij en de activiteiten op het parkeerdek, de paardentram en de demonstraties van oude ambachten in de hal van het stadhuis.
De jaarmarkt in het Weerter centrum met o.a. de extra standwerkers en stille kramers gaat wél door.

De zaterdagse weekmarkt begint zoals gebruikelijk om 9.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De weekmarkt is die zaterdag echter groter van oppervlakte. Behalve op de Markt, Meikoel en de Nieuwe Markt staan er marktkramen in de Beekstraat, Langstraat en Van Berlostraat.

Standwerkers
Tijdens de jaarmarkt zijn minstens 10 stille kramers (o.a. schoonmaakartikelen, porcelein en handgemaakte artikelen uit Zuid-Amerika) en 25 standwerkers actief. Door hun speciale manier van verkopen weten de standwerkers het publiek volop te boeien. Onder hen zijn er die tot de beste van Nederland worden gerekend. Het gaat om het verkopen van zaken als poetsmiddelen, huishoudelijke artikelen, speelgoed, Derde Wereldartikelen en planten.

Kinderattracties
Hoewel de kinderboerderij dus is komen te vervallen, is er voor kinderen toch het een en ander te doen. Zo trekt het muzikale poppentheater van de groep Planchet met een nieuwe show over de weekmarkt. Het theater treedt op verschillende plaatsen op. Clown Jac Houben loopt de hele dag door de binnenstad, maakt van alles van ballonnen, goochelt en voert komische acts op.

Hondendemonstraties
In de Ursulinenhof, de binnentuin van het Ursulinencomplex, geeft hondensportvereniging De Trouwe Vriend met honden demonstraties behendigheid en gehoorzaamheid. Ook is er een informatiestand van de hondenclub aanwezig.

Muziek
De hele dag lopen verschillende hermeniekes door de Weerter binnenstad, zoals de Schoeen Waer Blaozers en Um te bäöke.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie