Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Inbrekers' falen op Xpansiebeurs Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 17-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

"inbrekers" falen op Xpansiebeurs Hoogeveen
19:46 zaterdag 17 maart 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

Het is geen van de 8 bezoekers van de Xpansiebeurs in Hoogeveen gelukt om in drie minuten een van de kozijnen te kraken die door een viertal fabrikanten waren opgesteld op de stand van het Politiekeurmerk Veilig Wonen van de Drentse politie. Het ging om gecertificeerde gevelelementen zoals ze vandaag de dag moeten worden gebruikt in de woningbouw. De beursbezoekers die werden uitgenodigd de kozijnen te kraken kregen de beschikking over een setje inbrekersgereedschap. Alle fabrikanten zagen de confrontatie met vertrouwen tegemoet. Karel de Vries van de Timmerfabriek Hoogeveen bood de "inbreker" zelfs de gelegenheid om zolang als die dat wilde, te proberen het kozijn open te breken. De man gaf het na een minuut of tien met een bezweet gezicht op.
Berend Hulzinga, bouwplanadviseur voor Hoogeveen en wijde omgeving was dan ook zeer te spreken over het inbreken onder politietoezicht op de Xpansiebeurs.
Mensen die advies willen over het Politiekeurmerk Veilig Wonen kunnen bellen met het gratis telefoonnummer 0800 - 0231760.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie