Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vervoer naar slachthuizen weer mogelijk

Datum nieuwsfeit: 18-03-2001
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Vervoer naar slachthuizen weer mogelijk

18 maart 2001 - De Rijksdienst voor de Keuring van Vee en Vlees (RVV) heeft bij 47 bedrijven voor de tweede maal klinisch onderzoek uitgevoerd. Het betreft hier bedrijven die na 24 januari MKZ- gevoelige dieren hebben geïmporteerd vanuit Frankrijk. Eerder waren vier bedrijven geruimd. Bij deze controle zijn voor de tweede maal géén klinische verschijnselen aangetroffen. Daarnaast wordt serologisch (bloed) onderzoek bij deze dieren uitgevoerd. De uitslag van dit serologisch onderzoek wordt in de loop van volgende week verwacht.

Op grond van bovenstaande uitslagen wordt het vervoersverbod versoepeld. Vanaf maandagochtend 19 maart 0.00 uur is transport van evenhoevigen van individuele bedrijven direct naar het slachthuis weer toegestaan (het zogenoemde één op één transport).

Het vervoersverbod wordt niet versoepeld in een gebied met een straal van 3 kilometer rond een bedrijf in Oene (gemeente Epe). Bij dit bedrijf waren eerder klinische verschijnselen van Mond- en Klauwzeer aangetroffen. Tot op heden is bij verschillende testen echter geen Mond- en Klauwzeer vastgesteld. Desalniettemin is uit voorzorg het betreffende bedrijf geruimd (74 kalveren en 530 geiten) en is rondom dit bedrijf een 3 kilometer zone ingesteld waarbinnen het vervoersverbod volledig van kracht blijft voor evenhoevigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie