Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

640.000 Handtekeningen tegen veetransporten

Datum nieuwsfeit: 18-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
COMPASSION IN WORLD FARMING NEDERLAND
VÓÓR DE DIEREN TEGEN BIO-INDUSTRIE!

www.ciwf.nl

PERSBERICHT
Nijmegen, 17 maart 2001

640.000 HANDTEKENINGEN TEGEN VEETRANSPORTEN!

Dierenbeschermingsorganisatie Compassion In World Farming zal a.s. maandag in Brussel een door 640.000 mensen ondertekende petitie tegen de lange-afstandstransporten van levend vee aanbieden aan de Zweedse landbouwminister Margaretha Winberg. Zij is op dit moment voorzitter van de Europese landbouwraad.

De aanbieding vindt plaats op Maandag 19 maart, om 14.00 uur, voor het Justus Lipsiusgebouw van de EU aan de Wetstraat in Brussel. In Nederland werd de petitie ondertekend door ca. 20.000 mensen. Ongeveer 40 actievoerders van CIWF-Nederland zullen bij de aanbieding aanwezig zijn, evenals vertegenwoordigers van bij de Europese Coalitie voor Landbouwdieren (ECFA) aangesloten organisaties.

De 640.000 ondertekenaars, die afkomstig zijn uit de hele Europese Unie, roepen de Europese landbouwministers en de Europese Commissie op de lange-afstandstransporten van levend vee te verbieden om zo een einde te maken aan het weerzinwekkende dierenleed dat door deze wrede handel wordt veroorzaakt. De aanbieding van de petitie volgt op de publicatie van een officieel rapport van de Europese Commissie (december 2000) waaruit blijkt dat de Europese Richtlijn ter bescherming van dieren tijdens transport stelselmatig overtreden wordt.

"Aan de lijdensweg van miljoenen dieren, die dwars door Europa vervoerd worden, moet een einde komen", zegt Geert Laugs, campagnecoördinator van CIWF-Nederland: "Sommige dieren raken zo uitgeput dat ze de reis, die soms wel 40 of 50 uur kan duren, niet overleven. Het is veel humaner dieren dicht bij de boerderij waar ze gehouden worden te slachten. Europa moet daarom de huidige regelgeving fundamenteel herzien en de lange-afstandstransporten van levende dieren vervangen door handel in vlees."

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie