Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo: gewapende overval

Datum nieuwsfeit: 18-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 18-03-2001 Mediaberichten 18 maart / (laatste berichten)

VENLO Gewapende overval

VENLO Een 44-jarige Kerkradenaar is zondagmiddag door een onbekende man met een vuurwapen bedreigd en beroofd van zijn portemonnee. De Kerkradenaar (vrachtwagenchauffeur) stond met zijn trekker aan de Expediteursweg waar hij de laadbrieven aan het ordenen was. Op dat moment werd plotseling het portier opengetrokken en richtte een onbekende man een vuurwapen op de chauffeur. De overvaller sprak geen woord, pakte de portemonnee van het dashbord en liep vervolgens weg in de richting van de Duitse grens. De chauffeur waarschuwde de politie en deze zocht nog tevergeefs in de omgeving naar de verdachte. Op dit moment is niet bekend hoeveel geld er in de gestolen portemonnee zat.

LINNE Mishandeling

LINNE Een 50-jarige man uit Linne heeft zondag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man liep omstreeks 2.30 uur vanuit een café de Groenstraat in. Hij werd op dat moment door een onbekende man geslagen en vervolgens getrapt. De man is met diverse verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht waar hij is geholpen aan zijn verwondingen.

ROERMOND Aanhouding winkeldief

ROERMOND Een 34-jarige man uit Roermond kon zaterdagmiddag met behulp van een burger op de Bredeweg worden aangehouden nadat hij uit een winkel aan de Lindelaan sigaretten, shag en snoep had gestolen. De man bekende de diefstal en kreeg vervolgens in het kader van het snelrecht een boete van 250 gulden opgelegd. De man betaalde de boete direct.

ROERMOND aanhouding vier winkeldieven

ROERMOND Zaterdagmiddag heeft de politie vier personen aangehouden op verdenking van diverse winkeldiefstallen.

Omstreeks 16.30 uur kwam de melding binnen dat in een drogisterij aan de Steenweg in Roermond diverse artikelen waren gestolen. Een winkelmedewerkster probeerde de twee verdachten aan te houden maar dit mislukte en beide vrouwen verdwenen. Enkele minuten later kwam een melding binnen van een winkeldiefstal in een drogisterij in Swalmen. Ook hier ontkwamen de verdachten en reden ze na de diefstal in een auto richting Reuver. Op de Rijksweg in Reuver zag de politie de betreffende auto rijden, gaf een stopteken en hield de de vier inzittenden aan op verdenking van winkeldiefstal. In de auto vond de politie verschillende boosdschappentassen met vermoedelijk gestolen spullen. Aan de hand van deze spullen ontdekte de politie dat het viertal vermoedelijk ook bij drogisterijen in Maasniel en Reuver hun slag had geslagen. Het politieonderzoek is opgestart en de vier verdachten een 25-jarige vrouw uit Meijel, een 23-jarige vrouw uit Nuland, haar 23-jarige man uit Nuland en een 27-jarige vrouw uit Nijmegen zijn in verzekering gesteld. Op dit moment is niet bekend voor welk bedrag aan spullen is gestolen en in welke plaatsen de vier verdachten hebben geopereerd.

LIMBURG-NOORD- Dronken automobilisten

SWALMEN Een 46-jarige Swalmenaar is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie gecontroleerd op alcoholgebruik. De man reed op dat moment over de Pastoor Zandersstraat. De man trok de aandacht van de politie door zijn slingerend rijgedrag. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en proces verbaal werd opgemaakt.

VENLO Een 34-jarige Blerickenaar trok in de nacht van zaterdag op zondag de aandacht van de politie omdat hij geen verlichting voerde maar met alarmlichten en met hoge snelheid de Kaldenkerkerweg opreed. De man kreeg na de ademanalyse een rijverbod van 8 uur en hij kreeg een proces verbaal van 180 gulden omdat zijn APK vervallen was. Een 36-jarige Belfeldenaar werd eveneens in de nacht van zaterdag op zondag op de Kaldenkerkerweg gecontroleerd op alcoholgebruik. De man bleek teveel te hebben gedronken en kreeg hiervoor een rijverbod van zes uur en een proces verbaal.

ROERMOND Een 43-jarige Eindhovenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag door de politie gecontroleerd op alcoholgebruik. De man reed op het Stationsplein toen de politie hem aanhield. Hij bleek teveel alcohol genuttigd te hebben en kreeg daarvoor een rijverbod van 12 uur en een proces verbaal.

WEERT In de vroege zondagmorgen controleerde de politie een 38-jarige automobilist uit Eindhoven op alcoholgebruik. De Eindhovenaar negeerde op de Eindhovenseweg het stopteken en moest vervolgens met behulp van het zwaailicht aan de kant van de weg gezet worden. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie