Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 18-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 18-03-2001 2e Persbericht 18 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op het Stationsplein is zondagochtend rond 1.50 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd staande gehouden toen hij bijna tegen een politievoertuig aanreed bij het verlaten van een parkeerplaats. Toen een blaastest aangaf dat hij vermoedelijk een slok te veel op had werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De ademanalyse gaf een promillage van 1,45 weer. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tevens bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

In de Clara Wichmansstraat is zondagochtend om 3.40 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding dat kort daarvoor de verdachte met zijn voertuig op het Stationsplein tegen een andere auto aanreed en vervolgens door was gereden. Beide voertuigen liepen voor zover bekend geen schade op bij de botsing. Een ademanalyse met een promillage van 1,25 toonde aan dat de man een slok te veel op had. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snorder aangehouden
Op de Wal is zondagochtend om 3.30 uur een 36-jarige snorder uit Eindhoven aangehouden. De politie zag drie personen in de auto van de 36-jarige bestuurder stappen en hield hem staande. De getuigen verklaarden dat zij gebruik maakten van een illegale taxi. De auto van de snorder is in beslag genomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroving
Op de Verzetsheldenlaan is zaterdagavond rond 19.30 uur een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven beroofd. Het slachtoffer stond stil bij de kruising met de Anthony Fokkerlaan toen een bromfiets met twee personen hem van achteren naderde. De bestuurder kwam met de bromfiets naast het slachtoffer staan, stapte af, pakte de bromfiets van het slachtoffer vast en eiste dat het slachtoffer afstapte. De tweede dader sloeg de 17-jarige vervolgens achter op zijn helm en bedreigde hem met een mes. Vervolgens eisten de daders dat het slachtoffer zijn zakken leegmaakte. Hij voldeed aan hun eisen waarop de daders met zijn portemonnee, met daarin een geldbedrag van ruim 200 gulden, en zijn GSM op de bromfiets vluchtten richting centrum. De bestuurder van de bromfiets betrof een man met een donker getinte huidskleur en een gezet postuur. Hij is ongeveer 20 jaar en naar schatting 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte helm, een blauw gewatteerd jack met het opschrift Down Impact en een zwarte wijde broek. Zijn bijrijder was ook ongeveer 20 jaar en had een donker getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte helm, een lange zwarte lederen jas en een blauwe spijkerbroek.

Helmond: Verdachte van vernieling woningruit aangehouden Op het Rijpelplein werd zaterdagavond rond 20.15 uur een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een woning op het Rijpelplein kort daarvoor. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Woninginbraak
Tussen zondagochtend 1.00 en 10.30 uur is ingebroken in een woning aan de Beverstraat. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Uit de woning werden sieraden en een portemonnee met 250 Duitse Marken en ruim 1.500 gulden weggenomen.

Helmond: Verdachte aangehouden voor vernieling auto Op de Kromme Steenweg is zondagochtend rond 00.45 uur een 34-jarige man uit Uden aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een buitenspiegel van een taxivoertuig eerder die ochtend op de Mierloseweg. De taxichauffeur werd staande gehouden op de Mierloseweg door twee mannen. Toen bleek dat de beide personen niet mee konden rijden met de taxi trapte één van de personen tegen de buitenspiegel en het zijportier van de taxi. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten aangehouden
In een winkel aan de Deurneseweg is zaterdagmiddag om 17.00 uur een 15-jarig meisje uit Helmond aangehouden. Ze wordt verdacht van diefstal uit de kassa. Ook werden in de winkel vier jongens uit Helmond aangehouden (12, 14, 14 en 15 jaar) omdat uit onderzoek bleek dat de verdachte het geld uit de kassa weggaf aan vrienden. Vanaf begin maart constateerde het bedrijf met enige regelmaat een kastekort. Het kastekort (ruim 100 gulden) van zaterdagmiddag is door de verdachten teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Vanaf begin maart verdwenen een paar honderd gulden. De vijf verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in schuur
Uit een schuur behorende bij een woning aan de M. van Heemskerkstraat zijn tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagmiddag 12.30 uur elektrisch handgereedschap, visspullen en een fiets gestolen. De dader kwam binnen door de schuurdeur open te breken.

Helmond: Autos gestolen
Vanaf een parkeervak aan de Kasteellaan is zondagochtend om 9.45 uur een grijze Opel Omega met het kenteken RR-08-KD gestolen. Een voorbijganger attendeerde de 63-jarige eigenaar uit Helmond op het feit dat twee personen met zijn auto bezig waren. Toen de eigenaar vervolgens naar zijn auto liep reden de daders zijn richting op. Door op zij te springen kon de eigenaar een aanrijding voorkomen. Hierop zijn de daders met de auto gevlucht.

Vanaf de Kluisstraat is zaterdag tussen 20.00 en 21.15 uur een goud/grijze Mercedes 190 met het kenteken RD-67-LB gestolen.

Budel: Woninginbraken
Uit een woning aan de Heesakkerweg zijn zaterdag tussen 9.30 en 23.00 uur geld en sieraden gestolen. De exacte omvang van de buit is niet bekend. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen. Ook werd zaterdagavond tussen 18.30 en 23.15 uur ingebroken in een woning aan de Burgemeester van Ginnekenstraat. De dader kwam hier binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning worden een videocamera, geld en sieraden vermist. Ook hier is de totale waarde van de buit nog niet bekend.

Geldrop: Woninginbraak
Uit een woning aan de Wielewaal zijn tussen vrijdagmiddag 16.30 uur en zaterdagmiddag 15.30 uur een video, een stereotoren en sieraden gestolen. De exacte waarde van de buit is niet bekend. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Hooge Mierden: Caravan gestript
Tussen vrijdagavond 22.30 uur en zaterdagmiddag 16.00 uur is ingebroken in een caravan die op een perceel aan de Poppelsedijk is gestald. De dader heeft aan de achterkant van de caravan een raam opengebroken om binnen te komen. Vervolgens is de gehele caravan doorzocht. Uit de caravan werden een voortent, een trapje, geluidsapparatuur en een satellietontvanger weggenomen. Verder werd de gehele achterbumper met verlichting van de caravan afgehaald en meegenomen. Ook een antenne die van het dak af is gehaald ontbreekt en de toegangsdeur met hordeur van de caravan is meegenomen.

Nuenen: Mobiele winkel vernield
Op de Huufkes is tussen woensdagochtend 11.00 en zondagochtend 8.30 uur ingebroken in een kraam van een detaillist. De dader kwam binnen door de achterdeur van de kraam open te breken. De gehele wagen werd van binnen vernield. Ook werden diverse spullen weggenomen zoals een boormachine, een radio, een magnetron, snoepgoed, een kachel en een paar honderd gulden.

Valkenswaard: Woninginbraken
Uit een woning aan de Luikerweg zijn zaterdagavond tussen 19.15 en 21.30 uur drie schilderijen, twee kandelaars en een klok gestolen. De totale waarde van de buit is onbekend. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Uit een woning aan de Meule werd tussen zaterdagochtend 9.45 uur en zondagochtend 4.40 uur een computer gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Valkenswaard: Fietser onder invloed slaat over de kop Zaterdagmiddag rond 16.30 uur is op de Brouwerijdreef een 31-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt. De man fietste over de Brouwerijdreef, komende uit de richting van de Munthof, en wilde op de rotonde driekwart rond fietsen. Hij remde hard voor een auto, die van rechts uit de Tienendreef kwam en voorrang verleende aan de fietser, en sloeg over de kop met zijn fiets. De man werd verzocht aan een blaastest mee te werken. Deze was positief waarop een bloedproef is afgenomen. Door de val liep de man een aantal gekneusde ribben op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...