Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uireiking exemplaren 'Vrijheid geef je door' aan kinderen

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Comité 4 en 5 mei
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Comité 4 en 5 mei


P E R S B E R I C H T
Amsterdam, 19 maart 2001

Staatssecretaris Adelmund geeft Vrijheid geef je door aan kinderen

Vanmiddag heeft mevrouw Adelmund, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen aan 9 kinderen van groep 7/8 van de JC Ammanschool, school voor dove kinderen in Amsterdam de eerste exemplaren van Vrijheid geef je door- editie 2001 uitgereikt.

Vrijheid geef je door, ook wel Nationaal Aandenken genoemd, wordt in de jaren 2000-2004 aangeboden aan alle kinderen van 11 jaar (groep 7 basisschool) door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, dat daartoe in de gelegenheid is gesteld door het ministerie van VWS, het ministerie van OCenW en de St. Februari 1941.
Het fotoboekje besteedt op een actuele wijze aandacht aan oorlog, vrede en vrijheid. Ook worden voor de kinderen de tradities van 4 en 5 mei op verschillende manieren betekenisvol gemaakt. Minister-president Kok zegt in zijn voorwoord: "Het gaat over toen, over nu, en ook over onze toekomst. Het is een boek om ieder jaar opnieuw te bekijken. Ik wens jou het mooiste dat er is: een leven met anderen in vrede en vrijheid."

Het boekje is bestemd voor kinderen in Nederland, de Nederlandse Antillen, Aruba en de kinderen die Nederlands onderwijs in het buitenland volgen.
Directies van basisscholen hebben een brief ontvangen waarmee zij gratis exemplaren van het Nationaal Aandenken konden aanvragen. Dit jaar zullen 200.000 exemplaren via de scholen worden verspreid. In begeleidende brieven wordt gestimuleerd dat kinderen thuis met hun ouders/ verzorgers het boek bekijken en erover praten. Nieuw aan de editie van 2001 is onder meer het verhaal over Boy Ecury (Aruba) en George Maduro (Curaçao). Beiden hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland in het verzet gezeten en zijn door verraad omgekomen.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie