Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Basketbalclinics ook in deelgemeente Prins Alexander

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Rotterdam, 8 maart 2001

Basketbalclinics ook in deelgemeente Prins Alexander

Prins Alexander is de deelgemeente waar spelers van Rotterdam Basketbal vanaf de tweede week in maart basketbalclinics gaan geven aan basisscholieren.

In Prins Alexander krijgen de clinics onder andere steun van Sport & Recreatie en de woningbouwcorporatie de Nieuwe Unie. De Nieuwe Unie stelt woningen ter beschikking aan de Amerikaanse spelers van de Rotterdamse eredivisieclub: Brian Bunche, Calvert White en Mike Branson.

Volgens de Nieuwe Unie zijn de clinics een goede manier om te investeren in de leefbaarheid van wijken en buurten. De jeugd krijgt door de basketballers sportieve voorbeelden. Bovendien krijgen de bewoners uit de deelgemeente Prins Alexander door de samenwerking een mogelijkheid om een wedstrijd van Rotterdam Basketbal in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen gratis te bezoeken.

In andere deelgemeenten van Rotterdam (onder andere IJsselmonde, Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk) bestaat al een nauwe samenwerking tussen de dienst Sport & Recreatie en Rotterdam Basketbal (in de eredivisie uitkomend onder de sponsornaam Gunco)

Dit gezamenlijke initiatief van Sport & Recreatie, de Nieuwe Unie en Rotterdam Basketbal krijgt binnenkort navolging in Pendrecht en Oud-Charlois.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie