Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commentaar: Bibberende Beleggers op de Beurs

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (r.foppen@viroff.nl)

Contactpersoon: Roelof Foppen

Bibberende Beleggers op de Beurs

Datum: 20 maart 2001

Bibberende Beleggers op de Beurs.

De slachting afgelopen week op de beurzen moet enorm geweest zijn. Op de beurs Geldzaken 2001 in de Jaarbeurs in Utrecht, liepen alleen nog bibberende beleggers rond, de rest was thuisgebleven om de wonden te likken. Vertwijfeld roept iedereen uit, wanneer de bodem in zicht komt? De Nasdaq door de 2000, eindigde vrijdag zelfs onder de 1900. De Dow, rots in de branding, door de 10.000. En onze eigen AEX eindigde op 553 punten. Komt ooit de 600 weer in zicht?

Bob Emanuels tijdens zijn presentatie Technische Analyse weet het wel. Voor de AEX ziet hij een belangrijke steun op de 524, voor de Nasdaq rond de 1700 en de Dow kan ook nog een tijdje onder de 10.000 blijven.

Waarom wil niemand zijn verlies nemen? Waarom doet niemand aan risico management? Voor je een positie opent, moet je al weten waar je er weer uitgaat. Maar de belegger die al jaren stijgende koersen gewend is, wil niet luisteren. Wat naar beneden gaat, gaat ook weer omhoog, is het credo. Alleen, wanneer? Over een half jaar, over een jaar of over tien jaar? Voor mensen die een jaar geleden zijn ingestapt is het een nachtmerrie. Voor nieuwelingen te onzeker.

Deze week staat in het teken van de Fed. Morgen zal Alan Greenspan bekend maken, met hoeveel punten hij de rente zal verlagen. Algemeen wordt aangenomen dat dit 50 punten (1/2 procent) zal zijn. Deze renteverlaging is al in de koersen verwerkt. Eigenlijk wacht men op een verlaging van 75 punten (0,75 procent). Maar Greenspan heeft nog nooit de rente met meer dan 50 punten verlaagd. Januari kende twee renteverlagingen, waarvan de eerste geheel onverwacht, de koersen deed exploderen. De Nasdaq op een dag met 14% omhoog. Wat kunnen we morgen verwachten. Greenspan heeft de handen redelijk vrij. Angst voor inflatie is niet groot, omdat zowel de producenten prijs index als de consumenten prijs index niet sterk gestegen zijn. Belangrijker is het consumentenvertrouwen. Bijna 70% van de Amerikanen heeft aangegeven rekening te houden met een recessie, en zal daarom de komende tijd geen grote uitgaven doen, als een nieuw huis, auto of pc.

Beleggers zullen nu eindelijk eens actief moeten gaan worden. Geen blindelings vertrouwen meer in specialisten en adviseurs. Maar gewoon zelf en plan opzetten, met een goed risico management, ofwel stop loss. Day traden of direct access traden biedt steeds meer mogelijkheden tegen steeds lagere tarieven. Moest je een jaar geleden nog werken met een portefeuille tussen de 50 en 100 duizend dollar en transactiekosten rond de 25 dollar, tegenwoordig kun je leuk handelen met een portefeuille tussen de 10 en 20 duizend dollar en transactiekosten vanaf 1 dollar. Allemaal vanachter de eigen pc in de huiskamer. Viroff in Nederland propageert deze aandelenhandel en geeft cursussen om daarna direct zelf aan de slag te kunnen.

Roelof Foppen.
www.viroff.nl

Viroff bv

Nieuwezijds Voorburgwal 103-2

1012 RG

Amsterdam

Telefoon: 020 3207620reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie