Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw reinigingsbedrijf Leidschendam, Rijswijk en Voorburg

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
In Leidschendam, Rijswijk en Voorburg
NIEUW REGIONAAL REINIGINGSBEDRIJF AVALEX 2 APRIL VAN START.

Rijswijk, 19 maart 2001

Persbericht van de gemeenten Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

De vertrouwde vuilniswagens met gemeentelogo van Leidschendam, Rijswijk en Voorburg verdwijnen voorgoed uit het straatbeeld; vrijdag 30 maart zullen zij voor het laatst te zien zijn. Maandag 2 april nemen de wagens van Avalex namelijk hun routes over. Daarmee gaat Avalex officieel van start als regionaal reinigingsbedrijf; het neemt de taken over van de tot dan afzonderlijke gemeentelijke reinigingsdiensten van de drie Vlietgemeenten. Ook de circa tachtig personeelsleden van de `oude' reinigingsdiensten zijn in dienst gekomen van Avalex.

Het nieuwe bedrijf vloeit voort uit een gemeenschappelijke regeling tussen de drie gemeenten op het gebied van afvalinzameling. Het vestigt zich voorlopig aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg, in afwachting van nieuwbouw bij het Rijswijkse businesspark Hoornwijck. Avalex werkt met twee afvalbrengstations: aan de Populierlaan in Rijswijk en bij het hoofdkantoor aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg.
Het afvalbrengstation op de gemeentewerf in Leidschendam is vanaf 2 april opgeheven.

Leidschendams kwartiertje

Op het uiterlijk van de reinigingswagens na merken de inwoners weinig van de overdracht. De ophaalschema's van de minicontainers wijzigen niet. De huisvuilwagens beginnen hun routes om 7.45 uur; in Leidschendam is dat 15 minuten vroeger dan tot nu toe. Bewoners moeten hun container dan ook een kwartier eerder neerzetten op de aanbiedplaats.
Een andere wijziging voor Leidschendam ligt op het gebied van het brengen van afval. Het afvalbrengstation, dat nu nog is gevestigd op de gemeentewerf aan de Rietvinklaan, verhuist naar de Nieuwe Havenstraat in Voorburg, nèt over de grens met Leidschendam. De nieuwe locatie betekent echter een ruimere dienstverlening voor Leidschendammers, omdat het nieuwe afvalbrengstation op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is geopend.

Metamorfose

De betrokken bestuurders van de drie gemeenten hebben eind vorig jaar het logo van het nieuwe reinigingsbedrijf gepresenteerd. Het totale wagenpark van de drie reinigingsdiensten zal in het weekeinde vóór 2 april een metamorfose ondergaan; alle wagens worden dan in het nieuwe uiterlijk van Avalex uitgevoerd.
Alle bewoners in het verzorgingsgebied van Avalex worden over het overnemen van de reinigingstaken geïnformeerd. Binnenkort ontvangen zij een brief van hun gemeentebestuur met een bewaarkaart waarop de belangrijkste gegevens van Avalex staan vermeld.

Avalex is vanaf 2 april telefonisch te bereiken op nummer (070) 33 73 000; de afsprakenlijn voor grofvuil is (070) 33 73 003. Vanaf die datum heeft Avalex ook een eigen site op internet. Via www.avalex.nl is alle informatie over het bedrijf te raadplegen.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie