Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

"Connie's Comeback" moet Constellation naar Nederland halen

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Aviodome start publieksactie om viermotorig verkeersvliegtuig te redden: "Connie's Comeback" moet Constellation naar Nederland halen.

Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome gaat proberen een viermotorig Lockheed Constellation-passagiersvliegtuig uit 1947 naar Nederland te halen. Hiervoor start het museum op Schiphol een publiekscampagne om geld in te zamelen. Met de actie "Connie's Comeback" wil de Aviodome het meest markante en een van de belangrijkste na-oorlogse passagiersvliegtuigen voor het Nederlandse en internationale nageslacht bewaren.

Met haar drie kielvlakken (zeg maar "staarten") en haar ronde rug was het viermotorige vliegtuig sinds 1946 een opvallende verschijning op Schiphol. De Constellation speelde ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie