Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gezamenlijk Vlaams standpunt over kunstenaarsstatuut

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Volksunie

Anciaux en Miller: gezamenlijk standpunt over kunstenaarsstatuut (19/03/01)

Bert ANCIAUX, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Brusselse Aangelegenheden en Ontwikkelingssamenwerking en Richard MILLER, minister van Kunsten en Letteren en de Audiovisuele Sector van de Franse Gemeenschap stellen vast dat kunstenaars, zowel de scheppende als de vertolkende, in België nog steeds werken in een wettelijk kader dat op sociaal en fiscaal vlak niet aangepast is aan hun artistieke activiteit.

Krachtens artikel 3,2° van het koninklijk besluit van 28 november 1969 zouden schouwspelartiesten dezelfde sociale zekerheidsbescherming moeten genieten als werknemers. Nochtans blijven heel wat podiumkunstenaars, door interpretatieverschillen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie