Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VU (B): inburgering voorwaarde gemeentelijk stemrecht

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Volksunie

Inburgering is absolute voorwaarde voor gemeentelijk stemrecht én voor naturalisatie. VU bereid om (alternatieve) meerderheid te leveren (19/03/01)

De VU heeft steeds gepleit voor een coherente, omvattende aanpak van de problematiek rond integratie, gemeentelijk stemrecht en naturalisatie. Voor de Vlaams-nationale partij is de opbouw van de gemeenschap even belangrijk als het bekomen van individuele rechten. Het is net het verbreken van dat evenwicht dat aan de grondslag ligt van het huidig partijpolitiek gekrakeel rond de snel-Belg-wet. Volgens de VU bestaat er nochtans een maatschappelijke consensus: stemrecht en naturalisatie kunnen enkel verleend worden op basis van integratie. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie