Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Miami Pool Beach Cafe Hoogvliet blijft voorlopig dicht

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Vergunning Miami Pool Beach Cafe ingetrokken

Het Miami Pool Beach Café aan de Middenbaan Noord 202 in Hoogvliet blijft voorlopig dicht. Dit is het gevolg van het intrekken van de exploitatievergunning door de gemeente. De burgemeester is van mening dat er een reële kans bestaat op herhaling van strafbare feiten in deze uitgaansgelegenheid èn op herhaling van incidenten die ernstige overlast veroorzaken voor de omgeving.

Zes weken gelden werd op last van burgemeester Opstelten het Miami Beach Pool Café met onmiddellijke ingang gesloten na een massale vecht- en steekpartij waarbij vier bezoekers gewond raakten, waarvan één zwaar gewond. De exploitant kreeg de gelegenheid om gedurende deze sluiting een nieuw exploitatieplan aan de gemeente voor te leggen. Het nieuwe plan biedt echter onvoldoende zekerheid. De exploitant heeft het gemeentebestuur niet kunnen overtuigen dat hij greep heeft op de bezoekersgroep en dat hij de overlast voor de omgeving kan beperken.

Het Miami Pool Beach Café veroorzaakt al geruime tijd overlast voor de omgeving en regelmatig doen er zich incidenten voor. Al in september 2000 is de exploitant gewaarschuwd dat de burgemeester zijn exploitatievergunning zou intrekken indien hij geen verbetering zou kunnen brengen overlastgevende exploitatie.

De gemeente onderkent het belang van een goede horecavoorziening voor jongeren in Hoogvliet. Burgemeester Opstelten heeft daarom deelgemeentevoorzitter de heer Elemans gevraagd om in samenspraak met jongeren en omwonenden te bezien, hoe, waar en op welke wijze er een nieuwe uitgaansgelegenheid kan komen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie