Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid, 09.40 uur
Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zondagavond werd omstreeks half tien een 52-jarige automobilist uit Bosch en Duin gecontroleerd op de Arnhemseweg. Controle wees uit dat de man teveel gedronken had en blies in het bureau 0.65 promille. Na het ontvangst nemen van een bekeuring van 410 gulden en een rijverbod van 1 uur, kon de man het bureau weer verlaten.

LEUSDEN- Op maandagochtend omstreeks half een werd een 33-jarige automobilist uit Leusden gecontroleerd op de Keerkade. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en hij blies op het bureau 1.70 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en kreeg daarnaast een rijverbod van 8 uur.

Overval op restaurant

AMERSFOORT- Op maandagochtend vond er een overval plaats op een restaurant gelegen aan de Maanlander.

Omstreeks half twee waren drie schoonmakers in het restaurant aan het werk. Plotseling stonden er twee gemaskerde mannen in het restaurant en bedreigde de schoonmakers met een vuurwapen. Het drietal moest op de grond gaan liggen en de overvallers vroegen om geld.

Toen de overvallers hoorden dat er geen geld aanwezig sloeg een van de overvallers een van de schoonmakers met het vuurwapen tegen het hoofd. Vervolgens gooiden de overvallers verschillende goederen van de toonbank. Kort hierop verlieten de overvallers het restaurant met een klein geldbedrag uit de fooienpot.

Bij de overval raakte een van schoonmakers licht gewond aan zijn hoofd.

De politie onderzoekt de zaak.

Toezicht verkeer

AMERSFOORT- Op zondagavond werd er op verschillende locaties in Nieuwland verkeerstoezicht gehouden. In totaal kregen 10 personen een bekeuring vanwege foutief parkeergedrag en kreeg een bestuurder een bekeuring omdat hij over het fietspad reed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie