Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: drie inbraken

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 maart 2001

Inbraak in drie woningen Noordwijkerhout Op vrijdag 16 maart in de late namiddag of vroege avond werd ingebroken in drie woningen, allen deel uitmakend van een apartementencomplex aan de Dorpsstraat. In twee woningen kwamen de inbrekers binnen via een balcon, in de andere woning werd een slot van een deur verbroken. In ieder geval worden sieraden en geld vermist.

Alcohol levert te trage reactie op Lisse Op vrijdag 16 maart rond 20.30 uur lukte het een 31-jarige automobilist uit Lisse op de Ruishoornlaan niet om meer op tijd te stoppen voor een voor hem gestopte 33-jarige automobilist uit Zoetermeer. Hij reed daarop tegen de achterkant van de Zoetermeerder. De politie constateerde bij de Lissenaar alcoholgebruik. Een ademanalyse kwam tot 310 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet) Het was niet de eerste keer dat de Lissenaar onder invloed reed. Sinds 1999 liep hij voor de derde keer tegen de lamp.

Auto uit showroom gestolen Lisse Op zaterdag 16 maart, net na middernacht, zorgden inbrekers voor een grote ravage bij een garagebedrijf aan Meer en Duin. Met een nieuwe Opel Astra wordt dwars door een schuifpui greden. Met draaiende motor laten de inbrekers deze auto op de weg achter. Vervolgens startten ze in de showroom een nieuwe Opel Astra caravan, rijden deze naar buiten en gaan er vandoor. Een getuige die een en ander opmerkte ging er in zijn auto achteraan. Via Hillegom, Bennebroek, Heemstede, Haarlem, raakt de getuige het spoor bijster bij Osdorp. Ook de politie weet de vluchtende inbrekers niet meer te achterhalen.

Automobilist rijdt tegen ANWB-paal Lisse Op zondag 17 maart rond 04.00 uur reed door nog onbekende oorzaak een 21-jarige automobilist uit Lisse op de Westelijke Randweg tegen een ANWB-paal. De Lissenaar brak daarbij zijn been en liep diverse snijwonden op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.

Insluiping in woning Noordwijk Op zaterdag 17 maart rond 12.00 uur zag een onverlaat kans om op een onbewaakt moment een woning aan de Voorstraat via de achterdeur binnen te gaan. Een achtjarig zoontje van de bewoonster zag dit en waarschuwde de bewoonster die op dat moment boven was. Toen zij beneden kwam was de vogel gevlogen. De handtas van de bewoonster met daarin diverse pasjes en ander klein goed was verdwenen.

Buxus-boompjes uit tuin gestolen Noordwijk Op zaterdag 17 maart kwam de bewoner van een woning aan de Hoogtij tot de ontdekking dat uit zijn tuin twee manden met daarin buxus-boompjes waren weggehaald. Wanneer deze diefstel plaatsvond is niet bekend.

Niet afgeven broodje fricandel leidt tot mishandeling Noordwijk Omdat een 19-jarige Noordwijkerhouter zijn fricandel niet wilde afstaan aan een 19-jarige Rijnsburger, werd de Noordwijkerhouter door de Rijnsburger en zijn 17-jarige broertje, mishandeld. De Noordwijkerhouter had op zondag 18 maart rond 02.00 uur bij een snackbar zijn fricandel gekocht en wilde deze op de Hoofdstraat opeten. Daar kwam de Rijnsburger op hem af, wilde zijn fricandel en vielen de klappen. De politie hield de beide Rijnburgers aan.

Politie deelt bekeuringen uit Oegstgeest Op vrijdag 16 maart deelde de politie in het centrum van Oegstgeest maar liefst 18 bekeuringen aan automobilisten uit. Het merendeel van de overtredingen behelsden het niet zetten van de verplichte parkeerschijf of het overschrijden van de parkeertijd.

Inbraak in woning Sassenheim Op vrijdag 16 maart werd in de avond ingebroken in een woning aan de Vijverlaan. Om binnen te komen werd vermoedelijk een garagedeur opengebroken. Vooralsnog worden uit de woning sieraden en geld vermist.

Diefstal complete voetbaluitrusting uit woning Katwijk Op zaterdag 17 maart werd tussen middernacht en de vroege ochtend ingebroken in een woning aan de Prinses Marijkelaan. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Een tas met daarin een complete voetbaluitrusting van een elftal van voetbalvereniging Quick Boys werd weggenomen.

Inbraak in woning op tijd voorkomen Oegstgeest Op zaterdag 17 maart rond 23.15 uur waren twee nog onbekende personen van plan om in te breken in een woning aan de Lobeliuslaan. Zij waren een raam aan het openwrikken toen buren de snode plannen van de twee in de gaten kregen. Nadat de twee werden aangeroepen gingen ze er als een haas in het duister vandoor.

Opmerkingen over Duits voetbal valt verkeerd Katwijk Op zondag 18 maart rond 01.45 uur ontstond in de Badstraat een opstootje tussen een groep Katwijkse jongeren en een drietal Duitsers. Aanleiding tot het opstootje vormde de door de Katwijkers geuitte opmerkingen over Duits voetbal. Toen de Duitsers hierop reageerde liep een 34-jarige Duitser flinke klappen op. Hij deed bij de politie aangifte van mishandeling. De Duitsers verkeerden tijdens het voorval onder invloed van alcohol. De politie is nog niet bekend met de samenstelling van de Katwijkse groep.

Inbreker na achtervolging aangehouden Oegstgeest Op zondag 18 maart rond 12.55 uur wisten buurtbewoners in samenwerking met de politie een 18-jarige Leidenaar in de wijk rond de Van Houdringelaan aan te houden. De Leidenaar was kort daarvoor door een bewoner op de 1e verdieping van een woning aan de Van Houdringelaan tijdens het inbreken betrapt. De bewoner had de man in 1e instantie vastgepakt, maar deze wist echter door zich te ontdoen van zijn trui en het geven van een vuistslag in het gezicht van de bewoner, te ontkomen. De Leidenaar vluchtte verolgens via het dak, door dakgoten naar de tuinen en zette vervolgens zijn vlucht voort door volkstuintjes en een sloot. Dankzij de inspanningen van buurtbewoners en de politie werd hij toch nog in de wijk in de kraag gevat. De Leidenaar is ingesloten.

Inbraak in woning Sassenheim Tussen donderdag 15 en zondag 18 maart werd ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. De inbrekers braken de voordeur open om binnen te komen. Het is nog niet bekend wat er uit de woning vermist wordt. De bewoners waren op vakantie.

Onder invloed en zonder rijbewijs Leiden Zaterdagmiddag 17 maart is een 37-jarge man uit Den Haag op de Rijksweg A4 richting Den Haag ter hoogte van Leiden aangehouden. Hij reed met een snelheid van 120 km/uur en had daarbij twee rijbanen nodig. Toen de politie hem een stopteken gaf, verhoogde hij zijn snelheid naar 160 km/uur. Hierbij maakte hij gebruik van de twee rijbanen plus de vluchtstrook. Vlak voor de afslag Leidschendam lukt het de politie hem tot stoppen te brengen. De man weigerde de ademanalyse en de bloedproef. Tevens bleek hij geen Nederlands rijbewijs te bezitten.

Aanhoudingen Leiden Zaterdagnacht 17 maart omstreeks kwart voor zes zagen dienstdoende agenten vier mannen over de Haarlemmerstraat en vervolgens de Vrouwensteeg inrennen. Op de Haarlemmerstraat zagen ze een ingegooide voordeur van een winkelpand. De agenten zetten de achtervolging in en wisten één verdachte in de Diefsteeg en twee op de Papengracht aan te houden. Het betrof twee mannen uit Oegstgeest van 18 en 22 jaar en een man van 21 jaar uit Valkenburg. De vierde verdachte wist te ontsnappen. De drie verdachten ontkennen de inbraak.

Onder invloed Voorschoten Zondagmiddag 18 maart omstreeks half zes zagen agenten op de Zwaluwweg een auto rijden met daarin een kind op de schoot van de passagier. Toen ze de auto staande hielden, roken ze een alcohollucht in de auto. De bestuurder, een 42-jarige man uit Den Haag, had een ademalcoholgehalte van 535 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Ook de vrouwelijke passagier bleek gedronken te hebben. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Aanrijding onder invloed Leiden Zondagavond 18 maart omstreeks kwart voor zeven is een 33-jarige man uit Leiden aangehouden. De man reed over de Hoge Rijndijk en sloeg linksaf de Burggravenlaan in. Hij sorteerde niet voor en keerde uiteindelijk de wagen om. Hierbij kwam hij in botsing met een andere wagen. De man bleek gedronken te hebben en had een ademalcoholgehalte van 410 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Onder invloed Zoeterwoude Dorp Op zondag 18 maart is een 26-jarige bromfietser uit Zoeterwoude Dorp aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed de Jan van Banningstraat op maar nam waarschijnlijk de man de bocht te ruim. Hij verloor de macht over het stuur, reed tegen twee auto's aan en viel. Surveillerende agenten zagen dit en onderwierpen de man aan een ademanalyse. De man blies 625 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn bromfietscertificaat is ingenomen.

Parkeercontrole Zoeterwoude Rijndijk Op zondag 18 maart is er in de middag gecontroleerd op parkeren op de Industrieweg "Grote Polder" in Zoeterwoude Rijndijk. Hierbij werd een vrachtwagen bekeurd.

Verkeersongeval Oud Ade
Op zondag 18 maart reed een 22-jarige automobilist uit Oud Ade over de Leidse weg komend uit de richting Oud Ade. De man had zijn auto niet voortdurend onder controle, raakte met de rechter wielen in de berm en raakte vervolgens met zijn auto te water. De man kon zelf zijn auto verlaten. Omdat de man naar alcohol rook, kreeg de man een ademanalyse. De man blies 625 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingenomen.

Inbraak woning Alphen aan den Rijn Op zaterdag 17 maart is ingebroken in een woning aan de Marsdiep in Alphen a/d Rijn. Door een raam te forceren, werd toegang tot de woning verkregen. De woning werd doorzocht, waarbij een videorecorder en geld werd weggenomen.

Op zaterdag 17 maart is ingebroken in een woning aan de Saffierstraat in Alphen a/d Rijn. Door het raam van de woonkamer te forceren, werd toegang tot de woning verkregen. Na het doorzoeken van de woning heeft de dader(s) een laptop ontvreemd.

Op zondag 18 maart deed een 75-jarige inwoonster uit Alpen a/d Rijn aangifte van diefstal uit haar woning aan de Sterrenlaan. Door het slot van een raam te forceren, werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werden sieraden ontvreemd.

Op zondag 18 maart deed een 52-jarige inwoner uit Alphen a/d Rijn aangifte van diefstal uit een woning aan de Sterrenlaan in Alphen a/d Rijn. Door een raam aan de achterzijde te forceren, werd toegang tot de woning verkregen. Wat de dader(s) heeft ontvreemd is nog onduidelijk.

Containerbrandje Alphen aan den Rijn Op zondag 18 maart werd de politie geroepen naar een brandje aan de Herculesstraat in Alphen a/d Rijn. Daar bleek een container in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Aanrijding Alphen aan den Rijn Op zondag 18 maart vond een aanrijding plaats op de President Kennedylaan in Alphen a/d Rijn. Een 15-jarige fietsster uit Alphen a/d Rijn reed over het fietspad van de President Kennedylaan komend uit de richting van de Sportlaan. In verband met een wegomlegging fietste zij aan de linkerzijde van de President Kennedylaan over het fietspad. Toen zij wilde oversteken, verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links komende 21-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn. Een aanrijding was het gevolg. De fietster liep hierbij letsel aan pols en hoofd op en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn De politie hield op zaterdag 17 maart rond 02.20 uur op de Bedrijfsweg een 26-jarige Alphense automobilist aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 710 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet.)

Inbraak in winkels Alphen aan den Rijn In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 maart werd ingebroken in drie winkels en een thuiszorgorganisatie De werkwijze van de inbrekers was identiek, in alle gevallen werden ruiten ingegooid om naar binnen te komen. Op slechts enkele locaties was er buit, bestaande voornamelijk uit nog was in de kassaladen achtergebleven los geld. Het gaat om een textielbedrijf en een Keramiekwinkel aan de Prinses Irenelaan en een woonwinkel en thuiszorgorganisatie aan de Euromarkt.

Opmerkingen over voetbalclub vallen niet goed Alphen aan den Rijn Op zaterdag 17 maart rond 01.15 uur ontstond er op de Herenhof onenigheid tussen een drietal jongeren en een 20-jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk. De aanleiding daarvoor waren opmerkingen over het aanhangen van Feijenoord-clubliefde. Nadat de Hazerswoudenaar daarover iets had gezegd, kwamen de drie op hem af, duwden hem op de grond en trapten hem daarna stevig. Kort daarop verdwenen ze. De Hazerswoudenaar heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Aanrijding na geen voorrang verlenen Nieuwkoop Op zaterdag 17 maart rond 16.15 uur ontstond op de kruising Achttienkavels met de Provincialeweg N231 een aanrijding tussen twee automobilisten. Een 40-jarige Nieuwkoper verleende op de kruising geen voorrang aan een 36-jarige Amsterdammer. Zowel de Nieuwkoper als zijn 34-jarige inzittende, eveneens uit Nieuwkoop moesten met gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en heupletsel overgebracht worden naar het LUMC.

Diefstal uit woning Moordrecht Een 22-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Boerderijlaan. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tussen 13 maart 18.30 uur en 16 maart 18.30 uur. De insluiper kon de woning binnenkomen door de sluitnaad van het keukenraam open te wrikken. Weggenomen is onder andere een videocamera, een playstation, een minidisk en een gouden horloge.

Verkeersongeval Waddinxveen Een 55-jarige automobilist uit Rotterdam en zijn 25-jarige passagiere uit Capelle aan de Ijssel zijn op 16 maart omstreeks 17.45 uur gewond geraakt na een aanrijding. De Rotterdammer reed over de Goudse Poort in de richting van de oprit van de Rijksweg A12 Noordbaan. Bij de kruising reed hij door 'rood' en verleende hierbij geen voorrang aan een 30-jarige automobilist uit Gouda. Deze reed over de afrit van de Rijksweg A12 in de richting van Gouda en sloeg op de kruising linksaf. De Rotterdammer en de passagiere zijn naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht met respectievelijk een gebroken knieschijf en een gebroken borstbeen.

Extra toezicht / vechtpartij Nieuwerkerk a/d Ijssel Ondanks regelmatig toezicht door de politie op zaterdag 17 maart in de avond bij een uitgaangsgelegenheid op de Dorpsstraat is rond sluitingstijd tussen een groep van vier Rotterdamse jongens en een aantal Nieuwerkerkers ruzie ontstaan waarbij over een weer werd geslagen. Een 19-jarige man uit Nieuwerkerk a/d Ijssel liep hierbij een bloedneus op. Een 23-jarige man, eveneens uit Nieuwerkerk, liep een wond aan het voorhoofd op. De identiteit van de Rotterdammers bleef onbekend. De politie wist de rust te laten keren door het publiek uit de Dorpstraat en de Kerklaan te verwijderen. Twee jongeren kregen een proces verbaal wegens wildplassen.

Diefstal uit woning Nieuwerkerk a/d Ijssel Een 57-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Roekendaal. De inbraak werd vermoedelijk gepleegd op zaterdag 17 maart tussen 17.50 en 22.00 uur. De insluiper kwam de woning binnen door een raam open te wrikken. Weggenomen werden onder andere sieraden en horloges.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel Een 32-jarige automobilist uit Waddinxveen is op zondag 18 maart omstreeks 01.50 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden over de Goudmos in de richting van de Europalaan. Met deze hoge snelheid wilde hij rechtsaf. Hierbij vloog hij de kruising over en ging via de berm en de struiken aan de overkant alsnog rechtsaf. De automobililist stopte op de Europalaan, waarna hij kon worden aangehouden. Op het politiebureau blies de automobilist 800 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal, zijn rijbewijs werd ingevorderd, daarnaast werd hem een rijverbod van negen uren opgelegd.

Diefstal uit woning Gouderak Een 33-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Middelblok. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op vrijdag 16 maart tussen 14.10 uur en 22.45 uur. De insluiper kon de woning binnenkomen door de voordeur open te breken. De bewoner trof de woning geheel doorzocht aan. Weggenomen werd onder andere een geldbedrag, een GSM en een laptop.

Verkeersongeval Krimpen aan de Lek Een 41-jarige automobilist uit Nieuw Lekkerland is op zaterdag 17 maart omstreeks 11.15 uur met nekklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis na een aanrijding met een 44-jarige automobiliste uit Krimpen aan de Lek. Beide bestuurders reden over de Hoofdstraat in de richting van de Dorpstraat. De voorste bestuurster reed vermoedelijk langzaam vanwege het zoeken naar een parkeerplaats. De automobilist achter haar reed tegen haar voertuig toen hij wilde passeren. Omdat de toedracht van de aanrijding vanwege tegenstijdige verklaringen niet duidelijk was heeft de politie een getuige gehoord.

Rijden onder invloed Schoohoven Surveillerende agenten hebben op zondag 18 maart omstreeks 05.00 uur een 38-jarige automobilist uit Bergschenhoek betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Olivier van Noortplein toen zijn rijgedrag op viel bij de agenten. De ademtest gaf een uitslag aan van 515 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren.

Rijden onder invloed Gouda Een 59 jarige automobiliste uit Gouda is vrijdag 16 maart omstreeks 17.00 uur aangehouden. Agenten zagen de vrouw in haar auto rijden terwijl bekend was dat haar rijbewijs ingevorderd was. Bij de controle die volgde kregen de agenten het vermoeden dat de vrouw te veel alcohol gedronken had. De blaastesten die volgden bleven zonder resultaat, waarna een bloedproef is gedaan. Gezien het feit dat de vrouw kennelijk zonder rijbewijs blijft rijden is haar auto inbeslaggenomen.

Handtas gestolen Gouda Van een 45 jarige vrouw uit Gouda is zaterdag 17 maart omstreeks 11.00 uur de handtas gestolen. De vrouw liep met haar fiets aan de hand over de Groenendaal richting de Kleiweg. Aan de fiets had ze een fietstas bevestigd met daarin haar handtas. Opeens zag ze een man met haar handtas weglopen richting de Groenendaal. De vrouw mist onder andere haar rijbewijs en diverse pasjes.

Aanhoudingen na vernielingen Gouda In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart vonden omstreeks 05.30 uur een aantal vernielingen plaats. De politie kreeg meldingen dat er op een aantal plaatsen winkelruiten ingegooid waren. Bij een vernieling aan de Nieuwe-marktpassage werden door getuigen twee jongens gezien die weggereden waren op een bromscooter. Dat tweetal werd even later op de Kazernebrug gesignaleerd en door drie koppels agenten die van verschillende kanten naderden aangehouden. De 20 en de 22 jarige Goudenaren worden verantwoordelijk gehouden voor vernielingen, onderandere op de Noothoven van Goorstraat, de Nieuwe-marktpassage en de Fluwelensingel. De mannen hebben beiden verklaard dat zij die nacht onder invloed van alcohol waren.

Aanhouding na woninginbraak Gouda Zondag 18 maart heeft de politie omstreeks 14.00 uur een 18 jarige man uit Moordrecht aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie kon de man in een poortje van de Tollensstraat aanhouden nadat gemeld was dat er zojuist een inbraak in die straat gepleegd was. De man bleek onderandere een telefoon gestolen te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie