Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking tussen 3Dimerce en ConsumerDesk

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CONSUMERDESK

Honderden consumenten producten in 3D

Samenwerking tussen 3Dimerce en ConsumerDesk
Honderden consumenten producten in 3D

In samenwerking met 3Dimerce heeft ConsumerDesk in korte tijd honderden 3D-foto's van producten op de site gezet. Tientallen merken en producten in de categorieën portable telefoons, draadloze telefoons, digitale camera's, audiosystemen en videocamera's zijn daardoor van alle kanten te bekijken. Er is voor een systeem gekozen waarbij iedere gebruiker de foto's optimaal kan bekijken zonder veel moeite en tijd.

Ann Jepma, Marketing Manager bij ConsumerDesk, geeft aan dat het bedrijf zeer tevreden is over de implementatie van de nieuwe 3D-foto's. 'We zijn constant bezig de site te optimaliseren, op alle fronten. Daarin slagen we, blijkt uit de reacties van bezoekers en uit bijvoorbeeld het feit dat we in de nieuwe WebGids van ComputerIdee de enige productvergelijker zijn die met vijf sterren beoordeeld wordt. 3D-foto's zijn een waardevolle bron van extra informatie voor onze bezoekers. Net als in de winkel kunnen ze het product van alle kanten bekijken, zonder daarvoor het huis uit te moeten. Het is voor de consument een extra instrument om tot de beste persoonlijke keuze te komen.'

3Dimerce, het bedrijf dat voor ConsumerDesk de productie van de 3D-foto's verzorgt, heeft zich gespecialiseerd in 3D-technieken. Voor ConsumerDesk heeft het bedrijf interactieve 3D-images geleverd van bijna het complete assortiment portable telefoons, elk met een grootte van 40 tot 160 Kb. Ook een groeiend aantal andere producten zoals draadloze telefoons, digitale camera's, audiosystemen en videocamera's kan nu al driedimensionaal bekeken worden. De 3D images zullen met behulp van een java-applet te zien zijn, maar op korte termijn kan er snel en kosteloos een volledig zelf installerende plugin worden gedownload. Het voordeel van deze automatische plugin is dat de kwaliteit van de 3D-foto's nog hoger wordt en de downloadtijd per foto lager. Naast de 3D-foto's produceert 3Dimerce (www.3dimerce.com) 360 panoramics, voor het virtueel weergeven van diverse ruimtes en 360 objectviews voor fotografische productpresentaties.

Roel Pollen, CEO van 3Dimerce, is blij met de samenwerking met Consumerdesk. 'Door deze partner weten wij in welke marktsegmenten er behoefte aan onze producten is. Verder geeft onze 3D scantechniek de consument een 'real life experience', zodat er een betere aankoopkeuze kan worden gemaakt. Ook voor bedrijven die 3D-foto's via hun website vertonen is er een duidelijke meerwaarde. Zo kan er door optimale productpresentatie tot 25 procent meer verkoop worden gegenereerd en is het mogelijk het aantal retourzendingen met de helft te reduceren.'

Over ConsumerDesk
ConsumerDesk (www.ConsumerDesk.com) is een innovatieve en volledige ASP (Application Service Provider) die bewezen heeft een solide Pan-Europese partner te zijn op het gebied van infrastructuur, content en intermediary services voor portals, producenten, (r)e-tailers en consumenten. De geboden infrastructuur (Transaction and Buying Engine, Transanction Enigne, Conversion Engine, Product Selector, Instant Shop) is ondertussen bij meer dan 100 partners geïmplementeerd. ConsumerDesk beheert informatie over ruim duizend productgroepen met meer dan honderdduizend producten op het gebied van video, audio, tv, telecommunicatie, beauty & body, auto, kantoor, huishouding, sport en klussen. Het bedrijf is actief in elf Europese landen met diverse sites in locale talen en heeft ruim 100 medewerkers in dienst.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie