Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

In 2002 één nieuwe afvalstoffenlijst voor EU-lidstaten

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Hierbij ontvangt u één of meerdere berichten voor de categorie Milieu. In 2002 één nieuwe afvalstoffenlijst voor EU-lidtstaten (19/03/01 15:34:58) Op 1 januari 2002 treedt de Eural - de nieuwe Europese afvalstoffenlijst - in werking. Deze nieuwe integrale afvalstoffenlijst is het gevolg van de samenvoeging en actualisering van de European Waste Catalogue (EWC) en de Hazardous Waste List (HWL). Met de inwerkingtreding van de Eural vervalt het Besluit aanwijzing gevaarlijke afvalstoffen (BAGA). De Eural zal in loop van het jaar bij ministeriële regeling vastgelegd worden.

De Europese afvalstoffenlijst harmoniseert de omschrijving van afvalstoffen tussen de verschillende lidstaten en brengt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie