Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Lego game: Island 2

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Geachte heer/mevrouw,

Graag verwijs ik u naar bijgaande persinformatie met betrekking tot de nieuwe LEGO game: LEGO Island 2

Indien u beeldmateriaal nodig heeft of een recensie exemplaar wilt ontvangen, kunt u contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Leads PR

Chantal Ramkisoen

PERSINFORMATIE
19 maart 2001

Net toen je dacht dat je weer veilig naar de pizzeria kon...

LEGO* EILAND 2 - DE WRAAK VAN DONDERSTEEN

Zoet smaakt de wraak van Dondersteen in dit schitterende spel vol actie en avontuur! Tijd om in de huid van een minifiguur van LEGO te kruipen.
Tijd om terug te keren naar LEGO EILAND, want LEGO Media International lanceert de meest adembenemende softwaretitel van het jaar: LEGO EILAND 2 - De Wraak van Dondersteen.

Dit waanzinnige avontuur in een virtuele, driedimensionale omgeving is uitgevoerd in dezelfde stijl en heeft dezelfde boeiende ingredienten als de originele LEGO EILAND software, maar gaat nog een stapje verder. Het resultaat is een ijzersterk spel vol actie, spanning en avontuur. Het is opgebouwd rond de klassieke confrontatie van goed en kwaad en heeft alles mee om opnieuw een internationaal megasucces te worden. Waarom? Met name door het feit dat LEGO EILAND 2 in diverse formats wordt uitgebracht, zodat nog meer kinderen er van kunnen genieten. De uitvoeringen voor PC CD-ROM, PlayStation en Game Boy Color komen uit in maart, de uitvoering voor Game Boy Advance volgt in september.

Wie stopt Dondersteen?
In LEGO EILAND 2 staat de strijd tussen de heldhaftige pizzaboy Pepper
- dit is de speler zelf - en de kwaadaardige, op wraak beluste antiheld Dondersteen die gestopt moet worden centraal. De actie vindt plaats in een aantal driedimensionale LEGO omgevingen die heel leuk zijn om te verkennen met behulp van bizarre voertuigen. Dit keer zijn er nieuwe virtuele eilanden, gebaseerd op LEGO SYSTEM* thema's zoals LEGO Adventurers', LEGO Knights Kingdom en LEGO City. Op deze eilanden komen uiteenlopende vervoermiddelen voor, van een razendsnelle ruimtependel tot een rustig voortsjokkende Pterodactylus.

In het spel zijn 18 verschillende subgames verwerkt, zodat je uren achtereen geboeid bezig kunt zijn. Bij iedere opdracht die je volbrengt, neemt het avontuur een nieuwe wending. Je moet van alles en nog wat doen: naar bouwstenen duiken in de zee, het in een steekspel opnemen tegen de Dark Knight, slangen bestrijden, de Passende Poppen opsporen in het oude Egypte, Big Bertha opvissen, met een vliegtuig door de jungle vliegen, dinosaurussen vervoeren met een luchtballon, een astronautenopleiding volgen en parachutespringen. Overal waar je komt, zijn er vriendelijke minifiguren van LEGO die je gezelschap houden. In totaal zijn er 56 karakters en allemaal zeggen ze iets grappigs. Adembenemende actie! Dit geldt zowel wanneer je adrenaline stroomt tijdens een of andere achtervolging, als wanneer je de slechteriken als vanouds lekker met pizza's mag bekogelen. De graphics worden aangestuurd door een versnelde 'real-time 3D game-engine' met dynamische camerabewegingen op basis van kunstmatige intelligentietechnieken.

Kruip in de huid van Pepper
LEGO EILAND 2 begint met een bliksembezoek aan het eiland. In de huid van onze held Pepper breng je pizza's rond en maak je een babbel met de andere personages. Een gezellige manier om overal even polshoogte te nemen.
Zodra je met het skateboard uit de voeten kunt (Left ALT), gaat alles vanzelf. En dan loopt het mis. Wanneer je in de gevangenis een pizza moet bezorgen aan Dondersteen, breekt de hel los. Met zijn vuurhete adem brandt Dondersteen zich een weg naar de vrijheid. Ook ontvreemdt hij de Constructopedia, het boek waar alle bouwplannen van het eiland in staan. Tot slot laat hij ook nog zijn bende alles slopende Blokbotten los. Dit is het begin van een waanzinnige achtervolging.

Door bepaalde activiteiten uit te voeren, verdien je punten. Die kun je nog verhogen door weggegooide bladzijden van de Constructopedia en andere waardevolle spullen te verzamelen. Elke pagina stelt je in staat een gebouw te reconstrueren. Ook vind je er aanwijzingen in die je naar Dondersteen kunnen leiden. Je kunt je zoektocht echter alleen voortzetten als je onderweg een aantal grappige opdrachten tot een goed einde brengt.

Silicon Dreams Studio Ltd. en LEGO Media, de specialisten op het gebied van ontwikkeling en marketing van mediaproducten voor kinderen, hebben een spel ontworpen dat eindeloze speelmogelijkheden biedt. Het speelplezier zit in kleine dingen, zoals het uitvoeren van stunts met de skateboards (toets met pijl naar beneden ingedrukt houden en dan Left CTRL indrukken). Ook kun je je favoriete subgames nog eens overdoen op Peppers computer-in-een-computer, of gewoon even een praatje maken met de minifiguur Darren. Actie en avontuur staan bij LEGO EILAND 2 op iedere hoek op je te wachten. Laat de pret beginnen!

Titel: LEGO EILAND 2 - De Wraak van Dondersteen
Formats: PC CD-ROM, Playstation*,
Game Boy* Color / Game Boy* Advance
Introductie: begin april 2001 - PC CD-ROM, Playstation, Game Boy Color
september 2001 - Game Boy Advance
Ontwikkeld door: Silicon Dreams Studio Ltd (PC CD-ROM, Playstation
en Game Boy Advance)
Crawfish Interactive Ltd (Game Boy Color)
Categorie: LEGO Games
Doelgroep: Kinderen van 6 tot 99 jaar
Genre: Actie en avontuur
LEGO thema: LEGO Adventurers', LEGO Knights Kingdom en LEGO City

LEGO Media International werd opgericht in 1996. Het internationale hoofdkantoor is net buiten Londen gevestigd. LEGO Media International houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en marketing van mediaproducten voor kinderen tussen twee en zestien jaar. Als onderdeel van de LEGO Groep kan LEGO Media International steunen op een wereldberoemd merk alsmede op unieke mogelijkheden qua marketing en distributie van producten voor kinderen. LEGO Media International is een afzonderlijke 'limited company' in het Verenigd Koninkrijk en een 'incorporated company' in de USA. Meer info op de website www.LEGO.com/software.

Silicon Dreams Studio Ltd werd opgericht in 1994 als een in-house afdeling voor de ontwikkeling van computergames voor US Gold en is op korte tijd uitgegroeid tot de meest succesvolle ontwerper van voetbalgames in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel behoren ze tot de topdrie van de wereld. Van de door Silicon Dreams ontwikkelde voetbal-videogames werden alles bij elkaar wereldwijd reeds meer dan 2,5 miljoen stuks verkocht voor de spelplatforms PlayStation, PC en Sega Dreamcast. Gavin Cheshire, Managing Director van Silicon Dreams zegt: "We zijn gewend levensechte, driedimensionale spelsituaties te ontwerpen, maar voor LEGO werken was extra leuk. De sleutel tot het succes van een spel als dit is een sterke verhaallijn. Wat dat betreft is LEGO EILAND 2 een van de beste. Iedereen - zowel bij Silicon Dreams als bij LEGO - heeft er met hart en ziel aan gewerkt en een wereld gecreeerd die kinderen van alle leeftijden kan aanspreken."

Crawfish Interactive Ltd is gevestigd in Croydon vlak bij Londen en is sinds de oprichting in 1997 gespecialiseerd in de ontwikkeling van videogames voor handconsoles en WAP-technologie. In de loop der jaren hebben ze grote naam en faam verworven. Zij zijn de makers van o.a. Rainbow Six voor Red Storm Entertainment en Ready 2 Rumble voor Midway. Meer informatie over het bedrijf op de website www.crawfish.co.uk.

Playstation' is een gedeponeerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc.
Nintendo* en Game Boy*zijn handelsmerken van Nintendo Co. Ltd.
*LEGO, het LEGO logo en het LEGO blokje zijn gedeponeerde handelsmerken van de LEGO Groep.

*2001 De LEGO Groep

Voor aanvullende informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Leads PR:
Chantal Ramkisoen (c.ramkisoen@leadspr.nl) -
www.leadspr.com
Telefoon: 020 - 517 43 30
Telefax: 020 - 517 43 40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie