Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Lego game: Island 2

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Geachte heer/mevrouw,

Graag verwijs ik u naar bijgaande persinformatie met betrekking tot de nieuwe LEGO game: LEGO Island 2

Indien u beeldmateriaal nodig heeft of een recensie exemplaar wilt ontvangen, kunt u contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Leads PR

Chantal Ramkisoen

PERSINFORMATIE
19 maart 2001

Net toen je dacht dat je weer veilig naar de pizzeria kon...

LEGO* EILAND 2 - DE WRAAK VAN DONDERSTEEN

Zoet smaakt de wraak van Dondersteen in dit schitterende spel vol actie en avontuur! Tijd om in de huid van een minifiguur van LEGO te kruipen.
Tijd om terug te keren naar LEGO EILAND, want LEGO Media International lanceert de meest adembenemende softwaretitel van het jaar: LEGO EILAND 2 - De Wraak van Dondersteen.

Dit waanzinnige avontuur in een virtuele, driedimensionale omgeving is uitgevoerd in dezelfde stijl en heeft dezelfde boeiende ingredienten als de originele LEGO EILAND software, maar gaat nog een stapje verder. Het resultaat is een ijzersterk spel vol actie, spanning en avontuur. Het is opgebouwd rond de klassieke confrontatie van goed en kwaad en heeft alles mee om opnieuw een internationaal megasucces te worden. Waarom? Met name door het feit dat LEGO EILAND 2 in diverse formats wordt uitgebracht, zodat nog meer kinderen er van kunnen genieten. De uitvoeringen voor PC CD-ROM, PlayStation en Game Boy Color komen uit in maart, de uitvoering voor Game Boy Advance volgt in september.

Wie stopt Dondersteen?
In LEGO EILAND 2 staat de strijd tussen de heldhaftige pizzaboy Pepper
- dit is de speler zelf - en de kwaadaardige, op wraak beluste antiheld Dondersteen die gestopt moet worden centraal. De actie vindt plaats in een aantal driedimensionale LEGO omgevingen die heel leuk zijn om te verkennen met behulp van bizarre voertuigen. Dit keer zijn er nieuwe virtuele eilanden, gebaseerd op LEGO SYSTEM* thema's zoals LEGO Adventurers', LEGO Knights Kingdom en LEGO City. Op deze eilanden komen uiteenlopende vervoermiddelen voor, van een razendsnelle ruimtependel tot een rustig voortsjokkende Pterodactylus.

In het spel zijn 18 verschillende subgames verwerkt, zodat je uren achtereen geboeid bezig kunt zijn. Bij iedere opdracht die je volbrengt, neemt het avontuur een nieuwe wending. Je moet van alles en nog wat doen: naar bouwstenen duiken in de zee, het in een steekspel opnemen tegen de Dark Knight, slangen bestrijden, de Passende Poppen opsporen in het oude Egypte, Big Bertha opvissen, met een vliegtuig door de jungle vliegen, dinosaurussen vervoeren met een luchtballon, een astronautenopleiding volgen en parachutespringen. Overal waar je komt, zijn er vriendelijke minifiguren van LEGO die je gezelschap houden. In totaal zijn er 56 karakters en allemaal zeggen ze iets grappigs. Adembenemende actie! Dit geldt zowel wanneer je adrenaline stroomt tijdens een of andere achtervolging, als wanneer je de slechteriken als vanouds lekker met pizza's mag bekogelen. De graphics worden aangestuurd door een versnelde 'real-time 3D game-engine' met dynamische camerabewegingen op basis van kunstmatige intelligentietechnieken.

Kruip in de huid van Pepper
LEGO EILAND 2 begint met een bliksembezoek aan het eiland. In de huid van onze held Pepper breng je pizza's rond en maak je een babbel met de andere personages. Een gezellige manier om overal even polshoogte te nemen.
Zodra je met het skateboard uit de voeten kunt (Left ALT), gaat alles vanzelf. En dan loopt het mis. Wanneer je in de gevangenis een pizza moet bezorgen aan Dondersteen, breekt de hel los. Met zijn vuurhete adem brandt Dondersteen zich een weg naar de vrijheid. Ook ontvreemdt hij de Constructopedia, het boek waar alle bouwplannen van het eiland in staan. Tot slot laat hij ook nog zijn bende alles slopende Blokbotten los. Dit is het begin van een waanzinnige achtervolging.

Door bepaalde activiteiten uit te voeren, verdien je punten. Die kun je nog verhogen door weggegooide bladzijden van de Constructopedia en andere waardevolle spullen te verzamelen. Elke pagina stelt je in staat een gebouw te reconstrueren. Ook vind je er aanwijzingen in die je naar Dondersteen kunnen leiden. Je kunt je zoektocht echter alleen voortzetten als je onderweg een aantal grappige opdrachten tot een goed einde brengt.

Silicon Dreams Studio Ltd. en LEGO Media, de specialisten op het gebied van ontwikkeling en marketing van mediaproducten voor kinderen, hebben een spel ontworpen dat eindeloze speelmogelijkheden biedt. Het speelplezier zit in kleine dingen, zoals het uitvoeren van stunts met de skateboards (toets met pijl naar beneden ingedrukt houden en dan Left CTRL indrukken). Ook kun je je favoriete subgames nog eens overdoen op Peppers computer-in-een-computer, of gewoon even een praatje maken met de minifiguur Darren. Actie en avontuur staan bij LEGO EILAND 2 op iedere hoek op je te wachten. Laat de pret beginnen!

Titel: LEGO EILAND 2 - De Wraak van Dondersteen
Formats: PC CD-ROM, Playstation*,
Game Boy* Color / Game Boy* Advance
Introductie: begin april 2001 - PC CD-ROM, Playstation, Game Boy Color
september 2001 - Game Boy Advance
Ontwikkeld door: Silicon Dreams Studio Ltd (PC CD-ROM, Playstation
en Game Boy Advance)
Crawfish Interactive Ltd (Game Boy Color)
Categorie: LEGO Games
Doelgroep: Kinderen van 6 tot 99 jaar
Genre: Actie en avontuur
LEGO thema: LEGO Adventurers', LEGO Knights Kingdom en LEGO City

LEGO Media International werd opgericht in 1996. Het internationale hoofdkantoor is net buiten Londen gevestigd. LEGO Media International houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en marketing van mediaproducten voor kinderen tussen twee en zestien jaar. Als onderdeel van de LEGO Groep kan LEGO Media International steunen op een wereldberoemd merk alsmede op unieke mogelijkheden qua marketing en distributie van producten voor kinderen. LEGO Media International is een afzonderlijke 'limited company' in het Verenigd Koninkrijk en een 'incorporated company' in de USA. Meer info op de website www.LEGO.com/software.

Silicon Dreams Studio Ltd werd opgericht in 1994 als een in-house afdeling voor de ontwikkeling van computergames voor US Gold en is op korte tijd uitgegroeid tot de meest succesvolle ontwerper van voetbalgames in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel behoren ze tot de topdrie van de wereld. Van de door Silicon Dreams ontwikkelde voetbal-videogames werden alles bij elkaar wereldwijd reeds meer dan 2,5 miljoen stuks verkocht voor de spelplatforms PlayStation, PC en Sega Dreamcast. Gavin Cheshire, Managing Director van Silicon Dreams zegt: "We zijn gewend levensechte, driedimensionale spelsituaties te ontwerpen, maar voor LEGO werken was extra leuk. De sleutel tot het succes van een spel als dit is een sterke verhaallijn. Wat dat betreft is LEGO EILAND 2 een van de beste. Iedereen - zowel bij Silicon Dreams als bij LEGO - heeft er met hart en ziel aan gewerkt en een wereld gecreeerd die kinderen van alle leeftijden kan aanspreken."

Crawfish Interactive Ltd is gevestigd in Croydon vlak bij Londen en is sinds de oprichting in 1997 gespecialiseerd in de ontwikkeling van videogames voor handconsoles en WAP-technologie. In de loop der jaren hebben ze grote naam en faam verworven. Zij zijn de makers van o.a. Rainbow Six voor Red Storm Entertainment en Ready 2 Rumble voor Midway. Meer informatie over het bedrijf op de website www.crawfish.co.uk.

Playstation' is een gedeponeerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc.
Nintendo* en Game Boy*zijn handelsmerken van Nintendo Co. Ltd.
*LEGO, het LEGO logo en het LEGO blokje zijn gedeponeerde handelsmerken van de LEGO Groep.

*2001 De LEGO Groep

Voor aanvullende informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Leads PR:
Chantal Ramkisoen (c.ramkisoen@leadspr.nl) -
www.leadspr.com
Telefoon: 020 - 517 43 30
Telefax: 020 - 517 43 40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...