Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatie-avonden over Canada met videoproductie

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

BSE bestaat niet in Canada

"Het land met de grootste beefexport ter wereld kan zich geen BSE permitteren. Daarom zien overheid en dierenartsen bijzonder scherp toe op de naleving van de regels." Dat zegt dierenarts Sloert Zuidhof, die al twintig jaar werkzaam is in heel West-Canada. "Canada is absoluut vrij van BSE!"

Wintervideo
Deze BSE-geruststelling is een van de elementen uit een tweetal videoproducties, die eind februari 2001 zijn opgenomen in Alberta en Ontario. De Nederlandse makelaars Arend Otten en Harry Streng, krijgen tijdens hun voorlichting over emigratie van boeren naar Canada, vaak vragen over de Canadese winter.
In de videoproductie:"Canada, niet over een nacht ijs" komt het beeld van de werkelijkheid naar voren. De winter blijkt goed te zijn voor mens en dier en met de kou en de sneeuw valt het in de praktijk best mee. De droge en schone lucht maakt temperaturen van -20 graden Celsius toch dragelijk. Overdag schijnt de zon zo vaak en zo sterk, dat de verwarming niet meer aanslaat en je zelfs bij een temperatuur van -15 graden toch buiten in het zonnetje kunt zitten.

Energieprijs in Alberta
Kippenfarmer Henk Schuur gebruikt in Alberta niet meer energie dan een paar jaar geleden in Nederland. Hij vergelijkt de meterstanden dagelijks. Veel boeren zijn geschrokken van de prijsstijgingen van de energie in Noord-Amerika en Canada. Die stijging is 300%. Maar in de schatrijke provincie Alberta, krijgen alle belastingbetalende inwoners zoveel terug van de overheid, dat de prijs van de energie nog lager is dan voor de verhogingen. De regering van Alberta wil alle inwoners laten profiteren van de welvaart.

Canada-informatie-avonden
De winter videodocumentaire "Canada, niet over een nacht ijs" wordt vertoond tijdens de informatieavonden over Canada, en wel op:

19 maart De Meern AC Restaurant De Meern
20 maart Heerenveen Hotel Mercure
21 maart Zwolle Hotel Mercure
22 maart De Wouwse Tol Motel van der Valk
23 maart Assen Motel van der Valk

De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur; de zaal is reeds vanaf 19.30 uur open en de koffie is bruin. Natuurlijk zijn ook de Canadese makelaars uit Alberta en Ontario aanwezig.

Voor landelijke en regionale omroepen is er een Betacam-SP kopie, vrij van rechten, beschik-baar van de videoproductie "Canada, niet over een nacht ijs". Ook fotomateriaal in J-peg formaat is vrij van rechten beschikbaar. Voor meer informatie, of een eventueel studio-interview kunt u contact opnemen met:

De heer Arend Otten De heer Harry Streng
telefoon: 0528-270422 telefoon: 0348-430135
Hoogeveen Woerden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie