Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen van PvdA over vliegbasis Geilenkirchen

Datum nieuwsfeit: 19-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 19 maart 2001

Vragen van de leden Timmermans en Albayrak (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Defensie1.

Kent u de briefwisseling uit de periode 1978 - 1980 van het Ministerie van Defensie met het Duitse Ministerie van Defensie, alsmede de interdepartementale correspondentie van toen over de heropening van vliegbasis Geilenkirchen?

2.

Zo ja, blijkt uit deze correspondentie dat er indertijd geen grote belemmeringen waren om te komen tot aanpassing van de landingsbaan, waardoor de geluidsoverlast voor de inwoners van de huidige gemeente Onderbanken aanzienlijk zou zijn verminderd?

3.

Zo ja, hoe verhoudt dit zich tot het toentertijd door het Ministerie van Defensie ingenomen standpunt dat aanpassing van de baan onmogelijk was?

4.

Deelt u de opvatting dat aanpassing van de baan destijds, de huidige impasse rond vliegveld Geilenkirchen had kunnen helpen voorkomen?

5.

Deelt u de opvatting dat de nu bekend gemaakte correspondentie aanknopingspunten biedt om bij de Duitse autoriteiten en de NAVO opnieuw de optie van baanverlegging aan de orde te stellen? Bent u bereid hiertoe de nodige stappen te ondernemen en de Kamer hierover te berichten?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie