Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Positief resultaat snelheidstoezicht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands-Midden: Leiderdorp 20-03-2001 Verkeershandhaving Regio Hollands Midden Positief resultaat snelheidstoezicht.

Verbetering verkeersveiligheid De verkeersveiligheid op de N207 en de N210 is de afgelopen 4 maanden verbeterd. Bij snelheidscontroles valt te constateren dat het aantal overtreders terugloopt. Binnenkort komen meetgegevens van Provinciale waterstaat beschikbaar die uitwijzen hoe het rijgedrag van de passerende bestuurders veranderd is. Regelmatig hield de politie met radarapparatuur of laserguns snelheidscontroles. Daarbij was niet het schrijven van zoveel mogelijk bekeuringen de doelstelling, maar een veiliger situatie op de weg. Hoge snelheden verhogen de kans op ongelukken. En in het geval er toch een ongeluk plaatsvindt, kan hoge snelheid zorgen voor ernstig letsel of zelfs fatale afloop voor één van de betrokkenen. De meeste bestuurders hebben hun rijgedrag niet hoeven aanpassen. Zij hielden zich al aan de maximaal toegestane snelheid. Een deel van de automobilisten heeft gas teruggenomen.

De politie blijft op deze wegen snelheidscontroles houden. Hiermee wordt voorkomen dat de bereikte veiligheidsverbetering maar tijdelijk is.

Uitbreiding van de handhaving

Uitbreiding controles Met ingang van week 12, maandag 19 maart, zal de politie starten met snelheidscontroles op drie nieuwe trajecten: de Rijndijk tussen Leiden en Alphen aan den Rijn, de N209 tussen de Rijndijk en Bleiswijk (Gemeneweg, Hoogeveenseweg) en de N455 (Hoogeveenseweg richting Boskoop). Naast de snelheidscontroles gaat de politie ook controles houden op het dragen van de brommerhelm, het rijden door rood licht, het dragen van de veiligheidsgordel en het rijden onder invloed. Bij constatering van een overtreding zal de politie bestuurders even naar de kant van de weg halen en wordt direkt de bekeuring aangekondigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie