Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drugs mogelijk aanknopingspunt onderzoek F. Brands

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 20 maart 2001 Drugs mogelijk aanknopingspunt onderzoek F. Brands

Het rechercheteam dat sinds 10 januari 2001 de moord dan wel doodslag op treinmachinist F. Brands onderzoekt, is met ingang van heden tot nader order tot een kleinere bezetting teruggebracht. Het onderzoeksteam heeft de dader(s) van het misdrijf nog niet kunnen achterhalen. Ook wat betreft de juiste toedracht tast de recherche nog in het duister.

F. Brands werd in de nacht van 9 op 10 januari in de Spoorstraat te Alkmaar om het leven gebracht. Brands was als NS-machinist werkzaam. Na zijn dienst arriveerde hij aan het eind van de avond in zijn woonplaats Alkmaar. Vervolgens heeft hij -in zijn werkkleding- een aantal cafés bezocht. Omstreeks drie uur 's nachts is hij doodgeschoten.

Verdovende middelen

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer F. Brands kort voor zijn dood verdovende middelen heeft gebruikt. De herkomst van deze middelen en de locatie waar het slachtoffer de middelen heeft gebruikt, zijn tot op heden niet bekend. De dood van Brands zou met drugs verband kunnen houden.
Het onderzoeksteam doet een dringend beroep op getuigen die informatie kunnen verschaffen over de laatste uren van F. Brands. Het gaat daarbij met name om de herkomst en de locatie waar Brands de verdovende middelen heeft gebruikt.

Beloning

Eind februari heeft de hoofdofficier van justitie in deze zaak een beloning van f.25.000,- uitgeloofd voor degene die bruikbare informatie kan verschaffen die kan leiden tot duidelijkheid over de dood van F. Brands.
Personen die menen over informatie te beschikken die belangrijk kan zijn voor het onderzoek worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon (072) 5497012. Ook kan men contact opnemen met de politie in de eigen woon- en verblijfplaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie