Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Delfzijl start campagne voor afvalscheiding

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

Keywords: Delfzijl, campagne, Actie Tussenschot

INFORMATIE

20-03-2001

Gemeente Delfzijl start campagne Actie Tussenschot

Op maandag 19 maart is de campagne Actie Tussenschot van de gemeentelijke reinigingsdienst Delfzijl van start gegaan. De aanleiding voor deze campagne is dat de gemeente dit jaar minder groente-, fruit- en tuinafval heeft ingezameld dan voorgaande jaren. Met de campagne wil de reinigingsdienst het belang van afvalscheiding en -inzameling benadrukken en het gebruik van het tussenschot in de duobak stimuleren.

De teruglopende afvalscheiding en -inzameling kost de gemeente dit jaar, door de hogere verwerkingskosten, zo'n vijftigduizend gulden meer dan in 1997.

In het kader van de campagne Actie Tussenschot vinden bewoners bij wie het tussenschot in de duobak ontbreekt binnenkort een kaartje van de reinigingsdienst aan hun duobak. Hierop staat vermeld dat de reinigingsdienst de duobak niet meer leeghaalt indien het tussenschot na twee weken niet is aangebracht.

Een onderdeel van de campagne is dat de reinigingsdienst de bewoners gaat bezoeken die na een aantal weken nog geen tussenschot hebben geplaatst. Deze bezoeken hebben het nogmaals benadrukken van het belang van afvalscheiding ten doel.

Voor het aanvragen van een nieuw tussenschot en voor informatie over de campagne Actie Tussenschot, kunnen bewoners contact opnemen met de reinigingsdienst, telefoonnummer: 0596 - 63 99 39.

Landelijke afvaldag

Op zaterdag 19 mei bij het afvaloverslagstation aan de Warvenweg te Farmsum vindt de landelijke afvaldag met als thema De mens achter het afval plaats. De reinigingsdienst wil bewoners tijdens deze dag wijzen op het belang van afvalscheiding. Ook kunnen bewoners op de afvaldag zien wat er met hun afval gebeurt.voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F.J. Sebens, telefoonnummer: 0596-639937.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie