Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe laserjet-printers voor printservices via internet

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwe Laserjet-printers voor printservices via internet

HP Laserjet 4100, HP Laserjet 3200/3200m, HP Laserjet 2200, HP Laserjet 1200/1220 en 1200n laten gebruikers optimaal profiteren van de kracht van internet.

Amstelveen, 20 maart 2001 - Hewlett-Packard introduceert vijf Laserjet-printers die de kracht van internet gebruiken om de informatieverwerking in de kantooromgeving sneller, efficiënter en productiever te laten verlopen. HP's nieuwe printermodellen zijn de HP Laserjet 4100, de HP Laserjet 3200/3200m, de HP Laserjet 2200, de HP Laserjet 1200/1220 en 1200n. Al deze printers bieden veel internetmogelijkheden en draadloze communicatiefuncties, van 'embedded webserver' (EWS) en 'embedded virtual machine' (EVM) technologie tot scannen naar het web en snel draadloos printen via infrarood.

De explosieve groei van het aantal internetaansluitingen en draadloze apparaten binnen organisaties heeft een enorme behoefte doen ontstaan aan het altijd, overal en in elk formaat kunnen benaderen en verspreiden van informatie en beeldmateriaal. De nieuwe HP Laserjet-printers bieden toegang tot webgebaseerde diensten services en informatie en stellen organisaties hierdoor in staat hun concurrentiepositie te verstevigen.

HP Laserjet 4100
De HP Laserjet 4100 is de meest geavanceerde werkgroepprinter voor zakelijke gebruikers. Het is een betrouwbaar, gebruikersvriendelijk en uitbreidbaar platform voor e-printservices dat is bedoeld voor grote organisaties, regionale vestigingen en werkgroepen van zes tot twaalf gebruikers. De printer is de opvolger van de HP Laserjet 4050 en beschikt over EWS- en EVM-technologie voor webintegratie. De embedded webserver biedt een hele reeks remote beheerfuncties. Met HP's EVM-technologie kunnen gebruikers Java-applicaties uitvoeren, zodat de printer nog beter te gebruiken is als platform voor printing e-services.

De HP Laserjet 4100 printcartridges behoren tot HP's nieuwe productlijn Smart Print Supplies. De gebruiker of beheerder krijgt automatisch, vooraf geconfigureerde meldingen over het opraken van benodigdheden, en kan vervolgens direct online nieuwe benodigdheden bestellen. Via de EWS is de aanwezige hoeveelheid toner te zien en de hoeveelheid pagina's die hiermee kan worden geprint. Deze functies reduceren de downtime, stroomlijnen de inkoopprocedures en verbeteren zo de efficiëntie in de kantooromgeving.

De HP Laserjet 4100 heeft een grote papierinvoer- en uitvoercapaciteit. De printer drukt 24 pagina's per minuut af bij 1200 dpi op enginesnelheid en beschikt over een snelle 250 MHz-processor. Het geheugen van de HP Laserjet 4100 is uit te breiden tot 256 MB.

HP Laserjet 3200 en 3200m
Ook de HP Laserjet 3200 en 3200m bieden veel internetmogelijkheden. Documenten worden met één druk op de knop direct in kleur naar e-mail- of webapplicaties verstuurd. Deze complete communicatieoplossingen zijn ideaal voor gebruikers met een kantoor aan huis of met een klein bedrijf en voor telewerkers. De printers bieden laserkwaliteit, hebben een ruimtebesparend ontwerp en beschikken over multi-tasking functies voor printen, kopiëren, faxen en in kleur scannen naar internet. De HP Laserjet 3200 is de opvolger van de HP Laserjet 3150.

De HP Laserjet 3200 is een gebruiksvriendelijk multifunctioneel apparaat. Met de volledig geïntegreerde hardware en software navigeren gebruikers gemakkelijk door alle zakelijke communicatiemogelijkheden. De printer is ook geschikt voor Macintosh-gebruikers en biedt ook PostScript Level II-emulatie.

HP Laserjet 2200
De HP Laserjet 2200 is bedoeld voor werkgroepen van twee tot vijf personen en voor professionele, zakelijke gebruikers in kantoren van elke omvang. Met een snelle infraroodpoort (FIR) kunnen gebruikers draadloos afdrukken vanaf PDA's, mobiele telefoons en laptops. Via een EWS in de interne Jetdirect-printserver (inbegrepen bij de HP Laserjet 2200dn en dtn) kunnen gebruikers met een standaard webbrowser informatie opvragen over de printerstatus en netwerkinstellingen configureren.

Deze vriendelijk geprijsde printer is gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en veelzijdig en levert hoge prestaties. De beste printresolutie van 1200 dpi bij een enginesnelheid van achttien pagina's per minuut, geeft een perfecte, consistente printkwaliteit zonder dat dit ten koste gaat van de hoge printsnelheid. De HP Laserjet 2200 wordt standaard geleverd met een interne automatische duplexmodule en kan worden uitgebreid met een tweede invoerlade, extra geheugen of printoplossingen van andere fabrikanten.

De HP Laserjet 2200 is geschikt voor alle gangbare besturingssystemen en omgevingen. Hij beschikt over flexibele interfacemogelijkheden: USB, parallel en FIR. De printer is remote via een netwerk te beheren. De gebruikte printertalen zijn HP PCL 6 en HP PostScript Level 2-emulatie. Een 133-MHz-processor en 8 MB standaardgeheugen zorgen ervoor dat ook grote en complexe bestanden snel en gemakkelijk worden geprint. De HP Laserjet 2200 printer vervangt de HP Laserjet 2100.

HP Laserjet 1200 en 1220
Met de HP Laserjet 1200 en 1220 bereiken individuele gebruikers professionele resultaten vanaf hun eigen PC of werkstation. Zij kunnen documenten in kleur scannen en deze e-mailen of verzenden naar internet. Ook kunnen ze documenten converteren naar een digitaal formaat voor bewerking of archivering. Deze snelle printers produceren, beheren en printen een groot aantal documentformaten. De HP Laserjet 1220 wordt geleverd met een compleet pakket software voor documentbeheer. Hiermee kunnen gebruikers vele documenttypen bekijken en bewerken, zoals Microsoft Word, HTML, multivalente documenten, PDF-, JPEG- en BMP-bestanden. De HP Laserjet 1200 en 1220 vervangen de HP Laserjet 1100 en 1100A.

Extra diensten en producten
Met Smart Print Supplies krijgen gebruikers - via e-mail, mobiele telefoon of computer - real-time informatie, meldingen en gegevens over toner- en papierverbruik.

Beschikbaarheid
De beschreven producten zijn wereldwijd verkrijgbaar. De HP Laserjet 4100 is lverbaar vanaf 21 maart, de HP Laserjet 3200/3200m, 2200 en 1200/1220 vanaf
1 april en de HP Laserjet 1200n vanaf 1 mei


Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie