Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diversen 20-03-2001
Politie doet invallen op tien plaatsen in Noord-Nederland Dinsdag 20 maart 2001

Politie doet ruim 10 invallen in Groningen, Drenthe en Friesland Zes verdachten aangehouden voor handel in verdovende middelen met Duitsland

Dinsdagochtend 20 maart heeft de politie invallen gedaan op verschillende adressen in Groningen, Hoogezand, Overschild, Assen, Hijken en Emmen. Hierbij werden zes mannen aangehouden die verdacht worden van handel en uitvoer van verdovende middelen naar Duitsland. Tijdens de zoekingen, die onder leiding stonden van een rechter commissaris en de officier van justitie, werden in Groningen en Hijken hennepkwekerijen ontmanteld. Ook werd een grote som geld, administratie en een vuurwapen in beslag genomen. In Friesland werd in een nevenonderzoek door de politie Friesland drie zoekingen gedaan in Haule en Donkerbroek. Ook daar werden drie verdachten aangehouden, een hennepkwekerij ontmanteld en administratie in beslag genomen.

In de vroege ochtenduren vonden de invallen plaats in zes bedrijfsruimtes in Groningen en Assen. Van hieruit werd de drugs verhandeld of gekweekt. Tijdens de zoeking werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. In een loods aan de Barestraat werd een professionele in bedrijf zijnde kwekerij aangetroffen. Hier werden ruim vijfduizend planten en stekken aangetroffen. Deze werden samen met de apparatuur in beslag genomen ter vernietiging. De huurder van het pand, een 34-jarige Groninger werd elders in de stad in zijn woning aangehouden. In een opslag aan de Eendrachtskade trof de politie ruim 12 kilogram geoogste weed aan. In een boerderij in Hijken bleek eveneens een kwekerij in bedrijf te zijn. Ook de daar aangetroffen vijf honderd planten en de apparatuur is meegenomen. In negen woningen in Groningen, Hoogezand, Overschild, Hijken en Emmen werd ook samen met de rechter commissaris binnengetreden. In Groningen werden drie verdachten, twee 31-jarige broers uit Groningen en een 40-jarige man uit Hoogezand aangehouden, terwijl in een woning in Overschild een 31-jarige man uit die plaats werd meegenomen. Bij hem werd een grote hoeveelheid geld in beslag genomen. De aangehouden mannen worden verdacht van handel en uitvoer van grote partijen softdrugs naar Duitsland. Ook in Emmen hield de politie een 44-jarige man uit Emmen aan. Bij hem werd bovendien een grote som geld en een vuurwapen in beslag genomen. Hij wordt verdacht van het omwisselen van gelden die verkregen zijn uit de verkoop van drugs in Duitsland. Tijdens een onderzoek op maandagavond 19 maart heeft de politie een 56-jarige man uit Ter Apel in zijn woning aangehouden. Hij wordt eveneens verdacht van het deelnemen aan de handel en uitvoer van drugs naar Duitsland.

In het onderzoek is veel contact geweest met de Duitse politie. Ook daar werd een onderzoek gestart naar de contacten en werkzaamheden van de Nederlandse verdachten. Bovendien werden door de Duitse politie zelfstandig enkele huiszoekingen gedaan.

Het onderzoek van dinsdag werd gedaan door de drie noordelijke politiekorpsen, in samenwerking met de Economische controledienst en het HARM-team noord (Hit and run moneyteam) in oprichting. Ook de landelijke Unit Synthetische drugs en het energiebedrijf Essent waren betrokken bij de zoekingen. De verdachten zijn allen in Groningen ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie