Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Willem Alexander aanwezig bij waterbeheercongres

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

20/03/01 Prins van Oranje heeft congres Draagvlak voor Waterbeheer bijgewoond te Rotterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft vanmiddag als voorzitter van de Commissie Integraal Waterbeheer in Congrescentrum De Doelen te Rotterdam het congres Draagvlak voor Waterbeheer bijgewoond. Tijdens deze bijeenkomst werd door waterbeheerders, bestuurders en communicatiedeskundigen gesproken over de rol van communicatie bij het verwerven van draagvlak voor het waterbeheer. Het congres werd georganiseerd door de Unie van Waterschappen in samenwerking met de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer.

In het vorig jaar verschenen rapport van de Commissie Waterbeheer 21e eeuw werd communicatie tussen waterbeheerders en burgers en andere belanghebbenden genoemd als een van de prioriteiten van toekomstig waterbeleid. Tijdens het congres werden toespraken gehouden door mevrouw drs. J.M. de Vries, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, over de communicatiestrategie bij de nieuwe benadering van het waterbeheer, drs. J. Wallage, burgemeester van Groningen en voorzitter van de Commissie Toekomst Overheidscommunicatie, over de doelstellingen en voortgang van zijn commissie, prof.dr. C.B.M. van Riel, hoogleraar Corporate Communication aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, over het imago van het Nederlandse waterbeheer, en prof.dr. H. Pleij, hoogleraar Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, over communicatie en water in cultuurhistorisch perspectief.

In workshops discussieerden de congresdeelnemers over onderwerpen als interactief beleid, communicatie en beleid, nieuwe media en communicatie- en imago-onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie