Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oratie UvA: voortschrijdend inzicht op terrein onderwijs

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Voortschrijdend inzicht

Datum dinsdag 20-03-2001
Tijd 14:30 uur

Door prof. dr. H. Oosterbeek

prof. dr. H. Oosterbeek, hoogleraar Onderwijseconomie:

Het vertrekpunt in deze oratie zijn vijf uitspraken van de vorige en tot dan toe enige hoogleraar Onderwijseconomie in Nederland, Jo Ritzen, gedaan in het begin van de jaren tachtig. De uitspraken beteffen de effecten van voorschoolse educatie, de bevinding dat extra uitgaven aan scholen weinig opleveren, het rendement van een academische opleiding, de behoefte aan hoger opgeleiden en het maatschappelijk rendement van onderwijs. In het begin van de jaren tachtig waren Ritzens uitspraken een goede weergave van the state of the art. De oratie laat zien dat de toenmalige situatie geweldig is veranderd: bij de huidige inzichten zijn alle vijf uitspraken achterhaald. De verandering van inzicht wordt in sterke mate gedragen door het toepassen van experimenten of benaderingen van experimenten aan de hand van toevallige natuurlijke variaties, bijvoorbeeld als gevolg van bekostigingsregels.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie