Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Geschiedenis van boerinnenbeweging Zuid-Brazilië

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

20 maart 2001

Promotie: 'Mulheres organizadas nao serao pisadas'. Mulheres agricultoras em busca de direitos Rio Grande do Sul, Brasil.

Mw.drs. A. van der Schaaf, Sociale Wetenschappen 12:45 uur

Promotor: Prof.dr. G.A. Banck, co-promotor: Mw.Prof.dr. A. Brumer (Brazilië)

De promovenda beschrijft de geschiedenis van een boerinnenbeweging in Zuid-Brazilië die strijdt voor de basisrechten van arme boerinnen. De beweging, ontstaan met behulp van de katholieke kerk en de vakbonden in de tijd na de dictatuur, heeft veel goeds gebracht voor de boerinnen en doet dat nog steeds. Ze leverde een belangrijke bijdrage aan het toekennen van zwangerschaps- en pensioenrechten voor deze vrouwen, wat hun leven drastisch heeft veranderd. Bovendien is de beweging essentieel voor een grotere eigenwaarde door uitwisseling van persoonlijke ervaringen met andere vrouwen in dezelfde situatie. Deelname aan de beweging leert ze onder meer beter van zich af te bijten, hun eigen rechten op te eisen en de politiek te begrijpen.

Gewijzigd:Tuesday, February 27, 2001 Johan Vlasblom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie