Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil meer ruimte voor woningbouwcorporaties

Datum nieuwsfeit: 20-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA wil meer ruimte voor woningbouwcorporaties

"Remkes moet oppassen dat hij geen super-corporatiedirecteur wordt," dat zegt Pieter-Jan Biesheuvel in een eerste reactie op de toekomstvisie van staatssecretaris Remkes van VROM.

Bij de beoordeling van de visie van Remkes heeft Biesheuvel vooral gelet op het erfgoed van CDA-staatssecretaris Heerma die in de jaren '80 de verzelfstandiging en maatschappelijke verankering van de woningbouwcorporaties heeft ingezet. "Ik heb de indruk dat nu opeens de teugels weer worden aangehaald," zegt Biesheuvel. "Remkes moet ze niet volledig loslaten in de markt, maar wel de dynamische ontwikkelingen van de afgelopen jaren de ruimte blijven geven. We moeten ervoor zorg dragen dat de corporaties geen verlengstuk van de lokale overheid worden die geen speelruimte meer hebben."

Biesheuvel: "De lijn die Heerma heeft uitgezet in de jaren '80 is prima en het zou jammer zijn als het huidige kabinet met die trend breekt."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie